Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Fabia: Ανανεωμένη, μεγαλύτερη και τεχνολογικά πλούσια
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Fabia: Ανανεωμένη, μεγαλύτερη και τεχνολογικά πλούσια

22/8/2022

Η νέα Skoda Fabia δεν θυμίζει σε τίποτα το «παρελθόν» της, έχοντας αλλάξει ριζικά εμφάνιση και φιλοσοφία, με τους χώρους της να έχουν μεγαλώσει σε επίπεδο μικρομεσαίου και έχοντας αποκτήσει το δεύτερο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας.

Skoda Fabia: Με το 2ο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία

Η 4η γενιά της Skoda Fabia είναι εδώ. Την οδηγήσαμε πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά και πήραμε μια γεύση για το τι νέο φέρνει και πόσο διαφορετική είναι από τους προκατόχους της. Τώρα την δοκιμάζουμε, αναλύοντας εκ βάθος τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει και καταλήγουμε στο συμπέρασμα κατά πόσο έχει αλλάξει κι αν συνεχίζει να είναι το value for money αυτοκίνητο που θα μας είχε συνηθίσει.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Νέα εικόνα, τέρμα το τετραγωνισμένο σχήμα για την Skoda Fabia

Όσο αφορά την εξωτερική εικόνα της νέας Skoda Fabia θα ξεκινήσουμε με την αύξηση των διαστάσεων της, μιας και πλέον διαθέτει το μεγαλύτερο αμάξωμα στην κατηγορία, που έγινε χωρίς όμως να μεταβληθεί ιδιαίτερα και το βάρος της. Αυτό οφείλεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen, στην οποία βασίστηκε το μοντέλο, με το μήκος της να φτάνει τα 4,1 μέτρα (+11 εκ από την 3η γενιά), το πλάτος της τα 1,78 μέτρα (+ 5 εκ) και το ύψος της τα 1,45 εκ, ενώ μεγαλύτερο κατά 8,2 εκ είναι και το μεταξόνιο της, που φτάνει τα 2,55 μέτρα, πιο μακρύ ακόμα κι από το μεταξόνιο της πρώτης γενιάς Octavia. Στο τομέα της σχεδίασης έχει γίνει πιο φρέσκια και δυναμική, με το τετραγωνισμένο σχήμα της να είναι ανάμνηση του παρελθόντος.



Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η εξάγωνη μάσκα με τις ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης, που βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης κατά 0,2 λτ./100 χλμ και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα LED (προαιρετικά Full LED), ενώ οι σχεδιαστές έχουν αγκυροβολήσει σε διάφορα σημεία περιμετρικά του αμαξώματος αισθητικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως τις γραμμές του αμαξώματος στις μπροστινές πόρτες που σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της σημαίας της Τσεχίας. Πίσω συναντάμε LED φώτα και το μεγάλο λογότυπο του μοντέλου που βρίσκεται στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής της νέας Skoda Fabia είναι μόλις 0,28 cd, που εκτός ότι είναι ο μικρότερος στην κατηγορία, μειώνει στο ελάχιστο τους θορύβους του αέρα σε υψηλές ταχύτητες

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε