Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Έφτασε η ώρα για το Nissan Ariya

15/7/2020

Η αναμονή τέλος για την επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Aryia, έφτασε στο τέλος της, και το εντυπωσιακό SUV της Ιαπωνικής βιομηχανίας, κάνει δυναμική είσοδο στην ζωή μας.

Το AutoAgora εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, σας είχε δώσει κατά αποκλειστικότητα όλα τα στοιχεία που είχαν κυκλοφορήσει για το επερχόμενο εντυπωσιακό SUV της Nissan

Αν παρατηρήσει κανείς εξωτερικά το μοντέλο, δεν θα βρει μεγάλες διαφορές από το πρωτότυπο, αφού ουσιαστικά αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του IMx concept που είχε κάνει ντεμπούτο το 2017, και σε αυτή την βάση θα σχεδιαστούν όλα τα νέα SUV που θα παρουσιάσει η Ιαπωνική βιομηχανία το επόμενο διάστημα. 
 
To νέο Nissan Αriya, είναι ένα αρκετά δυναμικό και μυώδες σύνολο, με μήκος 4.595 χλστ, πλάτος 1.850 χλστ. και ύψος  1.655 χλστ, ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2.775 χλστ. Ο συνδυασμός της εξελιγμένης V-Motion μάσκας, με τα λεπτά εντυπωσιακά εμπρός φώτα, προσφέρουν ένα δυναμικό αλλά παράλληλα και premium σχεδιαστικό αποτέλεσμα στο νέο μοντέλο. Η κεκλιμένη πίσω οροφή και τα πίσω φωτιστικά σώματα, κλείνουν ιδανικά την σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού SUV της Nissan. 


 
Το νέο Nissan Ariya, θα έχει επιλογή ενός ή δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ώστε να πατήσει ακόμα και στην κατηγορία των τετρακίνητων μοντέλων. Φυσικά, θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές μπαταρίας (65 και 90 kWh), όπου στην πρώτη περίπτωση η απόδοση του θα αγγίζει τους 218 ίππους με 300 Nm ροπής και 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ στην δεύτερη, ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία θα είναι 610 χιλιόμετρα.


 
Η τετρακίνητη έκδοση θα είναι εφοδιασμένη με μια μπαταρία 65 kWh, με συνολική ισχύ από τους δύο κινητήρες, τους 340 ίππους και 560 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία κίνησης θα αγγίζει τα 430 χιλιόμετρα. Αν επιλέξεις μπαταρία 90 kWh, η ισχύς ανεβαίνει στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 580 χιλιόμετρα.Το δικίνητο μοντέλο έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα, ενώ το τετρακίνητο 200 χλμ./ώρα.
 
Αρκετά καλός είναι και ο χώρος αποσκευών, αφού η έκδοση με το ένα μοτέρ έχει χωρητικότητα 466 λίτρα, ενώ η τετρακίνητη έκδοση έχει 408 λίτρα. Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι διπλές οθόνες 12.3 ιντσών, με ενσωματωμένο Apple CarPlay, Android Auto και Alexa, στο infotainment, ενώ διαθέσιμη είναι και η σουίτα ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού ProPILOT Assist 2.0.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις