Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ελληνικός ψηφιακός «χάρτης» φορτιστών για τα ηλεκτρικά

Ελληνικός ψηφιακός «χάρτης» φορτιστών για τα ηλεκτρικά

9/5/2022

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών για τα ηλεκτρικά οχήματα, όπου μία από τις πολλές δυνατότητες που θα δίνεται στους χρήστες είναι να λαμβάνουν πολύτιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (όπως απόσταση από το σημείο που υπάρχει φορτιστής, κόστος ανεφοδιασμού, αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία στο σημείο κ.ά.).

Σύντομα το online σύστημα για τους φορτιστές

Η Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί την τάση της εποχής για την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση και μετά την είδηση για φορτιστές ηλεκτρικών ακόμα και στα καράβια, φαίνεται πως σύντομα θα έρθει και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φορτιστών. Την είδηση αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε παρουσία του στην Πτολεμαΐδα για την ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση: Οι προκλήσεις για το σύγχρονο συνεργείο».

Πολύτιμες πληροφορίες για τους φορτιστές σε πραγματικό χρόνο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε,  χάρη στο νέο ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πολύτιμές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, σε οτιδήποτε αφορά την φόρτιση και δη τους φορτιστές. Για παράδειγμα, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μάθει άμεσα σε πόση απόσταση από το σημείο που βρίσκεται υπάρχει φορτιστής, το κόστος ανεφοδιασμού, ακόμη κι αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Ο κ. Παπαδόπουλος όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Πρόκειται για νέες εφαρμογές που βελτιώνουν την υποστήριξη της χρήσης του ηλεκτροκίνητου οχήματος και συμβάλλουν στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης».

1.200 φορτιστές το τρέχον δίκτυο της Ελλάδας

Για το τρέχον δίκτυο φορτιστών στη χώρα μας, το στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε πως υπάρχουν περίπου 1.200 φορτιστές στους αυτοκινητόδρομους  και σε αρκετά πρατήρια, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, τόνισε πως μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ  παραπάνω αριθμός των φορτιστών, αν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νόμου για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε