Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Εμφανίστηκε το hatchback Honda Civic!

4/12/2020

Το νέο 5θυρο Honda Civic εθεάθη στην Ιαπωνία και έχει fastback και δυναμικό σχεδιασμό, ενώ θα αποτελέσει τη βάση για το μελλοντικό Type R. Μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι η νέα έκδοση.

Η Honda παρουσίασε πρόσφατα το Honda Civic prototype που ήταν sedan και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει και hatchback έκδοση. Εξάλλου, όταν ακούμε την ονομασία «Civic», το μυαλό μας πηγαίνει πρώτα στο «κοφτό» μοντέλο, και μετά στο τετράθυρο, επομένως ήταν θέμα χρόνου να δούμε το πρωτότυπό του.

Το πεντάθυρο Civic έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία, με πλήρως καμουφλαρισμένο αμάξωμα και προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πως δεν έχει εντελώς hatchback σχεδιασμό, με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά κινείται προς την fastback κατηγορία, αφού το τελείωμα του όγκου έχει έντονη κλίση και το πίσω παρμπρίζ πλαγιάζει αρκετά.



Το νέο μοντέλο φαίνεται ελαφώς κοντύτερο από το sedan, αφού ο πίσω πρόβολος είναι μικρότερος, πράγμα που είναι λογικό εξάλλου, μιας και τα hatchback μοντέλα έχουν συνήθως πιο μαζεμένες διαστάσεις από τα sedan αδέλφια τους.
Παρά την εκτεταμένη κάλυψη του αυτοκινήτου, βλέπουμε μια λεπτή, διακριτική αεροτομή στο πίσω μέρος, κάτω από την οποία ενδέχεται να υπάρχει μια ενιαία γραμμή που ενώνει τα δύο φανάρια μεταξύ τους.

Οι πίσω γωνιώδεις απολήξεις της εξάτμισης, κάνουν το Civic να φαίνεται ιδιαίτερα δυναμικό, αφού είναι πιο «επιθετικές» από τις οβάλ που διαθέτει το sedan που είδαμε πρόσφατα. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα αν αυτή η λεπτομέρεια θα βρίσκεται σε όλα τα μοντέλα ή στις πιο sport εκδόσεις. Οι μαύρες ζάντες 19 ιντσών φαίνεται πως είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του Civic prototype.
Το εμπρός μέρος είναι και αυτό πλήρως καλυμμένο, αλλά αναμένουμε πως θα είναι όμοιο με το sedan μοντέλο.



Η νέα γενιά του Honda Civic δεν θα προσφερθεί σε coupe αμάξωμα. Η εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς όμως για την εξέλιξη του νέου καυτού μοντέλου που θα φέρει την θρυλική ονομασία Type R και θα είναι βασισμένο στo hatchback.
Η Honda έχει αποκλείσει τη χρήση τετρακίνησης στα νέα Civic, και ως εκ τούτου το νέο Type R θα εξακολουθήσει να είναι προσθιοκίνητο.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου Honda Civic sedan θα γίνει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021, και ελπίζουμε να δούμε μαζί και την  hatchback έκδοση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις