Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
13 φωτογραφίες »

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW M5 CS με 635 PS!

Διαβάστηκε από 6495 αναγνώστες - 27/1/2021

Η BMW παρουσίασε την M5 CS, η οποία είναι το ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει το M-Division. Με 635 ίππους, χρόνο 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 305km/h, η καυτή M5 CS είναι μία λιμουζίνα-supercar.

Η BMW παρουσίασε την εκρηκτική M5 CS, την τελευταία προσθήκη στην CS γκάμα των M μοντέλων της. Η καυτή και συλλεκτική έκδοση της M5, είναι ουσιαστικά η ναυαρχίδα των BMW M και συνδυάζει την πολυτέλεια με τις υψηλές επιδόσεις.
Το τετραθέσιο μοντέλο διαθέτει στο εξωτερικό του ματ χάλκινες λεπτομέρειες, αφού τα εμπρός νεφρά, οι ζάντες 20 ιντσών και το πίσω σήμα έχουν το χρώμα που η BMW ονομάζει «Gold Bronze». Εκτός αυτού, τα εμπρός LED φώτα ημέρας έχουν κίτρινο φωτισμό, μία ξεκάθαρη αναφορά στην αγωνιστική ιστορία της εταιρείας, και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες Le Mans. Η οροφή του αυτοκινήτου είναι από ανθρακονήματα, ένα γνώριμο στοιχείο των μοντέρνων κατασκευών του M-Division που ξεκίνησε από την θρυλική E46 M3 CSL, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και τα καλύμματα των καθρεπτών, τα splitters στον προφυλακτήρα και η πίσω αεροτομή.



Η χρήση του εξωτικού carbon στην M5 CS ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού πέρυσι ο διεθυντής του M τμήματος της εταιρείας, Markus Flasch, είχε αναφέρει πως το επερχόμενο θηριώδες μοντέλο με τους 635 ίππους θα είναι κατά 70kg ελαφρύτερο από την M5 Competition, προκειμένου να έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Ο κινητήρας της BMW M5 CS είναι twin turbo V8 4,4 λίτρων και είναι κατά 26 άλογα ισχυρότερος από αυτόν της «απλής» έκδοσης. Με ιπποδύναμη 635 PS, το αυτοκίνητο είναι το ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ το εμβληματικό M Division. Το όχημα είναι τετρακίνητο, ενώ υπάρχει και η επιλογή μετάδοσης της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το M Steptronic 8 σχέσεων.

Όσον αφορά τον τομέα της ανάρτησης, τα ελατήρια είναι σκληρότερα και η απόσβεση των αμορτισέρ έχει βελτιωθεί. Προκειμένου να περνάει σωστά η ωμή δύναμη στο δρόμο, οι ζάντες της κορυφαίας BMW είναι 20 ιντσών, με διάσταση ελαστικών 275/35R20 εμπρός και 285/35R20 πίσω.



Αυτές οι επεμβάσεις στο αμάξωμα, τον κινητήρα και την ανάρτηση έχουν ως αποτέλεσμα τις εκρηκτικές επιδόσεις: Η επιτάχυνση από στάση ως τα 100km/h γίνεται σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος 0-200km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα της καυτής BMW M5 CS είναι 305km/h.
Ό,τι κινείται τόσο γρήγορα πρέπει να φρενάρει άμεσα και αποδοτικά, και έτσι το σύστημα πέδησης M Carbon διαθέτει κεραμικούς δίσκους. Οι δαγκάνες έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ προαιρετικά διατίθενται και σε χρυσαφί.



Όπως αναφέραμε, το αυτοκίνητο είναι τετραθέσιο. Τα εμπρόσθια καθίσματα είναι τα M Carbon, κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, και τα ενιαία προσκέφαλα απεικονίζουν την χάραξη του θρυλικού Nurburgring, ενώ παράλληλα διαθέτουν M φωτιζόμενα λογότυπα. Οι πίσω θέσεις, είναι πλέον ατομικές και bucket. Οι επενδύσεις του εσωτερικού είναι από μαύρο δέρμα και οι ραφές τους είναι στο κόκκινο χρώμα Mugello Red. Την ίδια απόχρωση συναντούμε και σε άλλα σημεία του εσωτερικού, όπως την κάθετη κεντρική ρίγα στην κορυφή του τιμονιού, μία λεπτομέρεια που ανήκει σε σκληροπυρηνικές κατασκευές.



Η BMW M5 CS θα κυκλοφορήσει στην αγορά την Άνοιξη του 2021, και το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε 3 αποχρώσεις: Την μεταλλική Brands Hatch Grey, και τις αποκλειστικές Individual Frozen Brands Hatch Grey metallic και Frozen Deep Green metallic, αμφότερες με ματ φινίρισμα.

Η τιμή του αυτοκινήτου στη Γερμανία θα είναι 180.440 ευρώ, ενώ αναμένουμε να μάθουμε το κόστος απόκτησης στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις