Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επίσημο ντεμπούτο για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο ντεμπούτο για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα!

14/7/2022

Η Alfa Romeo Tonale βρίσκεται επίσημα στην Ελλάδα, με την παρουσίαση του μοντέλου να γίνεται χτες στον Φλοίσβο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με τιμή από 37.300 ευρώ, στην mild hybrid έκδοση 130 ίππων.

Η Alfa Romeo Tonale  έκανε την επίσημη πρεμιέρα της επί ελληνικού εδάφους χθες, σε μία ωραία τελετή στο Φλοίσβο στην οποία παρευρεθήκαμε. Παρών ήταν και ο σχεδιαστής της, Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος μας μίλησε σχετικά με την εξέλιξη του αυτοκινήτου, από την έμπνευση στα πρώτα σκίτσα και από εκεί μέχρι την τελική παραγωγή.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εντυπωσιακό design και 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

Το νέο SUV μαγνητίζει τα βλέμματα με το design του, το οποίο διέπεται από αρμονία και απλότητα, ενώ  φέρει στοιχεία –φόρους τιμής στο ένδοξο παρελθόν της εταιρείας, τα οποία ενσωματώνονται τόσο έντεχνα, που η Tonale αποκτά τη δική της, ξεχωριστή ταυτότητα, χωρίς να γίνεται retro.

Η Tonale είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την Alfa Romeo, και αποτελεί τη «μεταμόρφωση της μάρκας στη νέα εποχή του αυτοκινήτου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Τα πρωτότυπα οχήματα διένυσαν 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών, ενώ οι Ιταλοί αφιέρωσαν 15.000 ώρες σε εξομοιώσεις test. Παράλληλα, στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Pomigliano d`Arco επενδύθηκαν 1 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Με κινητήρες βενζίνης mild hybrid, diesel, και plug-in hybrid τετρακίνητη έκδοση 275 ίππων

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων της Alfa Romeo Tonale περιλαμβάνει mild hybrid βενζινοκινητήρες 1,5 λίτρων με ισχύ 130 και 160 ίππους, diesel μοτέρ με 130 ίππους, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Plug-In υβριδική Q4 με 275 άλογα και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Όλες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια, με τις τρεις πρώτες να έχουν επτατάχυτο DCT σασμάν διπλού συμπλέκτη, και την PHEV να διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Αξιο μνείας είναι το γεγονός πως οι ήπια υβριδικές εκδόσεις έχουν σύστημα 48V και μπορούν να κινηθούν κατά τα πρώτα μέτρα, ή στη διάρκεια του παρκαρίσματος, μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε