Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επισκευή & επέκταση των στηθαίων ασφαλείας στην Αττική

Επισκευή & επέκταση των στηθαίων ασφαλείας στην Αττική

10/1/2022

4 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η Περιφέρεια Αττικής για να επισκευαστούν και να επεκταθούν τα στηθαία ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης αναμένεται να υπογράψει άμεσα τη σχετική σύμβαση για την έναρξη ευρύτατων έργων αποκατάστασης και επέκτασης των στηθαίων σσφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, αρμοδιότητας της Περιφέρειας , με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και προϋπολογισμό που φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.  

Συντήρηση σε +1000 χλμ. οδικού δικτύου 

Με τα παραπάνω χρήματα θα συντηρηθούν τα στηθαία ασφάλειας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή θα πραγματοποιηθούν επισκευές σε πάνω από 1000 χλμ. του οδικού δικτύου της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, Θα αντικατασταθούν τα τρακαρισμένα στηθαία ασφάλειας με καινούργια καθώς και όσων παρουσιάζουν απώλεια στήριξης, στρέβλωση, οξείδωση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. 

Αθηνών-Κορίνθου με τσιμεντένια στηθαία νέου τύπου 

Ταυτόχρονα, αναμένεται να τοποθετηθούν τσιμεντένια στηθαία τύπου Νew Jersey στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την αποφυγή των φαινομένων κατά τα οποία το υφιστάμενο μεταλλικό στηθαίο αδυνατεί να απορροφήσει κρούση από μεγάλο όχημα που πέρνα στο αντίθετο ρεύμα, με αρκετά δυσάρεστες συνέπειες. 

«Η οδική ασφάλεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων» δήλωσε ο Γ. Πατούλης 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε πως: «Η προστασία της ζωής μέσα από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Με στοχευμένες δράσεις και έργα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση για όλη την Αττική μας». 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Καιρός ήταν! 
Έργα συντήρησης για πάνω από 1.000 χλμ. οδικού δικτύου. 
Τσιμεντένια στηθαία τύπου Νew Jersey στην Αθηνών-Κορίνθου. 
Ο Γ. Πατούλης έχει κορυφαίο στόχο την οδική ασφάλεια. 
Θα γίνει σωστή δουλειά; Δεν είναι ώρα να φτιάξουν και τις αμέτρητες λακκούβες;
 
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε