Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν οι παγκόσμιες πωλήσεις του ομίλου PSA για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει η Opel.

Επιτυχημένη η εξαγορά της Οpel

16/7/2018

Ακρως επιτυχημένη φαίνεται να ήταν για τον όμιλο PSA η εξαγορά της Opel και τα νούμερα συνηγορούν σε αυτό.

Την είδηση αυτή αναφέρουν διεθνή μέσα του εξωτερικού, τα οποία μάλιστα αναλύουν και με αριθμούς την αύξηση, υπογραμμίζοντας πως οι πωλήσεις του PSA Groupe αυξήθηκαν από 1,58 εκατομμύρια σε 2,18 εκατομμύρια οχήματα.
 
Εξαιρουμένης της Opel και της Vauxhall, η οποία αγοράστηκε από τη General Motors, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9%, με την ευρωπαϊκή άνοδο να αντισταθμίζει εν μέρει την έναρξη πτώσης των πωλήσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς ο κατασκευαστής των Peugeot και Citroen αποσύρεται από το Ιράν υπό την απειλή των ΗΠΑ για κυρώσεις.

Οι παραδόσεις στη Μέση Ανατολή από τα γαλλικά εμπορικά σήματα υποχώρησαν κατά 26%, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά όπου μόνο το Ιράν είχε πάνω από το 12% των πωλήσεων του ομίλου.
 
Σχολιάζοντας την απόφαση του ομίλου να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική ο επικεφαλής της PSA Europe, Maxime Picat είπε: «Δεν είμαστε αρκετά παγκόσμιοι, ωστόσο είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στους δασμούς που μπορεί να προκείψουν και να μας δυσκολέψουν». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος οφείλει να τα δημοσιεύσει μέχρι τις 24 Ιουλίου.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις