Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρευνα: To 2024 θα γίνουν φθηνά τα ηλεκτρικά

26/10/2020

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης, θα καμφθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια και θα ισοσκελιστούν οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Δύο ήταν αρχικά τα προβήματα της ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων. Η αυτονομία και η τιμή. Στον τομέα της αυτονομίας, οι βιομηχανίες έκαναν τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και ήδη υπάρχουν επιλογές με πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Στον τομέα της υψηλής τιμής απόκτησης, υπάρχουν κάποια δείγματα που δείχνουν το μέλλον πιο αισιόδοξο. Η επενδυτική εταιρεία UBS, τονίζει πως η πτώση των τιμών θα ξεκινήσει από 2022 και θα κορυφωθεί το 2024, όπου όπως πιστεύουν θα είναι ίδιες οι τιμές των ηλεκτρικών με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Ουσιαστικά, η έρευνα ανέλυσε την πρόοδο που έχει γίνει έως τώρα στις τεχνολογίες των μπαταριών ενός ηλεκτρικού αυτοκινητου, και δήλωσε πως το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν το 17% όλης της παγκόσμιας αγοράς. Κι αυτό, γιατί η δραματική μείωση του κόστους κατασκευής μιας μπαταρίας, θα ρίξει και πολύ την τιμή απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μάλιστα, έκαναν την πρόβλεψη πως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να αποκτήσει κάποιος είτε μια hybrid έκδοση, είτε μια συμβατική. 



 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις