Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Έρχεται το «baby» SUV Hyundai Casper

23/7/2021

Στα «σκαριά» βρίσκεται το νέο «baby» SUV Hyundai, το crossover Casper που θα τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας των κορεατικών SUV.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο με την ονομασία AX-1, ενώ σε θέμα διαστάσεων ξέραμε πως θα ήταν μικρότερο ακόμη και από τα μικρά SUV της Hyundai, όπως το Kona. Στα πρώτα ρεπορτάζ τονιζόταν πως θα προσφερθεί αποκλειστικά στην ινδική αγορά, νέες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της «γενέτειράς» του, Νότιας Κορέας. Όσον αφορά την νέα ονομασία Casper, η οποία μένει φυσικά να επιβεβαιωθεί επισήμως, θυμίζει έντονα το ομώνυμο παραμύθι με το περίφημο και άκακο φάντασμα!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το νέο Hyundai Casper θα βασιστεί στην πλατφόρμα K1 την οποία χρησιμοποιεί το Grand i10 Nios που προς το παρόν πωλείται μόνο στην Ινδία. Βάσει αυτού, το «baby» SUV θα έχει μήκος περίπου 3,7-3,8 μέτρα, επίπεδη οροφή και boxy σχεδίαση με γωνιακές πίσω κολόνες. Οι πιο πρόσφατες teaser φωτογραφίες έδειχναν ένα SUV που έμοιαζε αρκετά με το Hyundai Venue, μιας και είχαν τα ίδια μπροστινά φώτα, ακριβώς κάτω από το καπό. Στρογγυλού σχήματος και κάτω από την μάσκα ήταν οι κεντρικοί προβολείς και τα φώτα ημέρας, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια μεγάλη φωτιστική λωρίδα με μικρά τριγωνικά σχήματα. Κυκλικές λεπτομέρειες θα υπάρχουν επίσης και στον προφυλακτήρα του Casper.

Η βασική επιλογή κίνησης αποτελείται από ένα μοτέρ 1,1 λίτρων ισχύος 68 ίππων και ροπής 99 Nm.

Η βασική επιλογή κίνησης αποτελείται από ένα μοτέρ 1,1 λίτρων ισχύος 68 ίππων και ροπής 99 Nm.

 
Σε επίπεδο κινητήρων, στην βάση της γκάμας θα υπάρχει ένα μοτέρ 1,1 λίτρων ισχύος 68 ίππων και ροπής 99 Nm. Θα συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Μία δεύτερη επιλογή κινητήρα με χωρητικότητα 1,2 λίτρων θα έχει μεγαλύτερη απόδοση συστήματος με 82 άλογα και 113 Nm ροπής.
 
Μένει να δούμε αν το SUVάκι Hyundai Casper έρθει και στην Ευρώπη, έχοντας λογικά και το αντίστοιχο μικρό κόστος αγοράς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε