Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρχεται υδρογονοκίνητο SUV με αφαιρούμενες δεξαμενές!
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρχεται υδρογονοκίνητο SUV με αφαιρούμενες δεξαμενές!

12/5/2022

Η start-up εταιρεία NAMX σκοπεύει να εδραιωθεί στο χώρο της αυτοκίνησης με το νέο SUV της που είναι σχεδιασμένο από την Pininfarina, κινείται με υδρογόνο και διαθέτει πατέντα που του επιτρέπει να εξοπλίζεται αλλά και να αφαιρεί έως και έξι δεξαμενές καυσίμου!

Το «ποδαρικό» της NAMX

Μπορεί μέχρι τώρα κανείς να μη γνώριζε την NAMX, αλλά σκοπεύει να γίνει γνωστή στο χώρο της αυτοκίνησης φέρνοντας τα πάνω κάτω! Το «ποδαρικό» αναλαμβάνει να κάνει το πρώτο της μοντέλο που θα «καίει» υδρογόνο, το οποίο είναι σχεδιασμένο από το πενάκι του Pininfarina.  
 

Δύο εκδόσεις, πισωκίνητο, τετρακίνητο έως 550 άλογα.

Η NAMX δηλώνει πως το μοντέλο παραγωγής δε θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά, αφού πρόκειται να έχει φτάσει μέχρι το 2025. Ωστόσο όταν αυτό συμβεί θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με το βασικό μοντέλο να είναι πισωκίνητο με ισχύ 300 άλογα, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Από την άλλη, η δεύτερη και ισχυρότερη έκδοση GTH θα είναι τετρακίνητη με 550 ίππους, που θα κάνει τα 0-100 σε τουλάχιστον 4,5 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Περνώντας τώρα στις τιμές, αυτέ θα κυμαίνονται περίπου στις 65.000 έως τις 95.000 ευρώ.

Πατέντα με έξι αφαιρούμενες δεξαμενές υδρογόνου

Όλα τα φώτα όμως, έχουν συγκεντρωθεί στην καινοτομία που φέρει το νέο SUV της NAMX που αφορά την αποθήκευση καυσίμου. Η εταιρεία ήδη έχει καταθέσει τα πατενταρισμένα σχέδια της τεχνολογίας της, η οποία δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζει μία σταθερή δεξαμενή υδρογόνου και έξι επιπλέον αφαιρούμενες κάψουλες, οι οποίες χρησιμεύουν ως δευτερεύουσες. Η ανερχόμενη φίρμα, υπόσχεται πως αυτή η δυνατότητα θα δώσει στο όχημα μία αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 800 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο διανομής για τις αφαιρούμενες κάψουλες της.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις