Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο το πρωτότυπο SUV.

Ετοιμάζεται για παραγωγή το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό SUV!

21/7/2021

Ένα βήμα πιο κοντά στη γραμμή παραγωγής έφτασε το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο!

Το πλάνο της Τουρκίας για να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο έχει ανακοινωθεί από το 2018 μέσω μίας σύμπραξης πολλών εταιρειών (Anadolu Group, BMC, Kök Group, Turkcell, και Zorlu Holding). Πλέον η σύμπραξη αυτή που φέρει την ονομασία TOGG, μέσω ανάρτησης γνωστοποίησε πως η αρχική συναρμολόγηση του αμαξώματος του μοντέλου παραγωγής έχει ολοκληρωθεί.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το εν λόγω αυτοκίνητο όταν και θα ολοκληρώσει την κατασκευή του θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Η εγκατάσταση παραγωγής της TOGG που βρίσκεται στην περιοχή Gemlik στην Προύσα είναι αυτή που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο, κάτι που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022.

Σε δεύτερο πλάνο θα ακολουθήσει η παραγωγή του πρωτότυπου sedan.

Σε δεύτερο πλάνο θα ακολουθήσει η παραγωγή του πρωτότυπου sedan.

 
Η TOGG στα τέλη του 2019 είχε αποκαλύψει δύο πρωτότυπα. Αμφότερα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, με το ένα να είναι SUV και το άλλο σεντάν. Σύμφωνα με την τουρκική σύμπραξη η παραγωγή του SUV θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, με το σεντάν να ακολουθεί αργότερα. Παράλληλα η εταιρεία ετοιμάζει επίσης τρία νέα οχήματα έως το 2030.
 
Οι βασικές εκδόσεις των δύο μοντέλων αναμένεται να είναι εξοπλισμένες με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, εγκατεστημένο στο πίσω μέρος, ενώ η ισχύς τους θα είναι περίπου 200 ίππους. Διαθέσιμες θα είναι επιλογές με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις θα λαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας. Η αυτονομία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο τουρκικά Μέσα ισχυρίζονται πως θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ θα μπορεί να φορτίσει από το 0 έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.
 
Κλείνοντας, στο θέμα αναφέρεται και η τουρκική, Daily Sabah υποστηρίζοντας πως το 75% των προμηθευτών της TOGG βρίσκονται στην Τουρκία και το υπόλοιπο 25% προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία!
 
Πηγή: autotriti.gr

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε