10 φωτογραφίες »

Facelift C3 Aircross: Νέα μάσκα, μεγαλύτερη οθόνη, πρακτικότητα

Διαβάστηκε από 3383 αναγνώστες - 15/6/2021

Μπορεί ένα facelift μοντέλο να διαφέρει τόσο πολύ σε σχέση με τον προκάτοχό του; Το Citroen C3 Aircross είναι μία τέτοια περίπτωση, ειδικά αν ρίξει κανείς μία ματιά στην νέα του μάσκα.

Συνηθίζεται σε ένα facelift μοντέλο οι αλλαγές να είναι προσεγμένες και στις μικρές αλλά εμφανείς λεπτομέρειες. Το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Το μικρό SUV της γαλλικής μάρκας φρεσκαρίστηκε σε έντονο βαθμό, απέκτησε μία καινούργια μάσκα, ενώ εξακολουθεί να ξεχωρίζει για τις επιλογές εξατομίκευσης, τα νέα χαρακτηριστικά άνεσης και τον αναβαθμισμένο τεχνολογικό του εξοπλισμό.

Εκείνο που διαπιστώνει κανείς σε πρώτη ματιά στο facelift Citroen C3 Aircross είναι ο ανανεωμένος πρόβολός του. Πλέον έχει νέο προφυλακτήρα και σε αντίθεση με τον προκάτοχό του τα διπλά φανάρια ναι μεν παραμένουν έχουν όμως ίδιο πλαίσιο και σχήμα. Επιπλέον, στο πακέτο του στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνονται νέοι LED προβολείς. Για τον συνολικό διάκοσμο του εξωτερικού αμαξώματος υπάρχουν 70 συνολικά συνδυασμοί. Στις επτά αποχρώσεις περιλαμβάνονται οι νέες επιλογές «Khaki Grey», «Voltaic Blue» και «Polar White», τρεις είναι οι επιλογές για το χρώμα της οροφής και δύο για τα χρωματιστά ένθετα στο σώμα του μοντέλου (μπάρες οροφής, καλύμματα του κέντρου των τροχών κ.α.).

Πηγαίνοντας στο εσωτερικό, τα πολυδιαφημισμένα καθίσματα... πολυθρόνες Advanced Comfort έρχονται με πιο βελτιωμένη «σύνθεση». Τα έξτρα 15 χιλιοστά αφρού στο εσωτερικό τους προσφέρουν ενισχυμένη οσφυϊκή υποστήριξη και ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας. Όσον αφορά τον εξοπλισμό δεσπόζει η νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής 9 ιντσών εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό την διαισθητική χρήση, υποστηρίζει υπηρεσίες συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay. Με έξτρα κόστος βρίσκει κανείς ασύρματη επαγωγική φόρτιση και το σύστημα Citroen Connect Assist. Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα είναι δύο ακόμη άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross. Σημείο αναφοράς παραμένουν τα συρόμενα πίσω καθίσματα που μπορούν να εκτοξεύσουν την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ από τα 410 στα 520 λίτρα, την ώρα που σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού, μέσω της οποίας είναι εφικτή η μεταφορά αντικειμένου μήκους έως και 2,4 μέτρων. 

Το Citroen C3 Aircross εξοπλίζεται με έως και 12 συστήματα ασφαλείας (Safety Brake, Park Assist, κάμερα οπισθοπορείας Top Rear Vision), ενώ highlight είναι το προαιρετικό πακέτο με το προηγμένο σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist για κατανομή ισχύος στους μπροστινούς τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους (5 συνολικά επιλογές). Όσον αφορά, τέλος, τα μηχανικά σύνολα, το ανανεωμένο Citroen C3 Aircross προσφέρεται με τον turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 PureTech με ισχύ 110 και 130 ίππων και τις diesel προτάσεις των 100 και 120 ίππων. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 προσφέρεται στις κορυφαίες εκδόσεις.