Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Ford Kuga: O ηγέτης των SUV πλέον και σε plug-in υβριδική έκδοση

Διαβάστηκε από 41151 αναγνώστες - 13/5/2021

Με την έλευση της plug-in υβριδικής έκδοσης, το Ford Kuga έρχεται να κυριαρχήσει στην κατηγορία των C-SUV. Οι κορυφαίες επιδόσεις από τη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων, αλλά και η ηλεκτρική αυτονομία των 56 χλμ. είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Η κατηγορία των C-SUV γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, με το μερίδιο αγοράς της πλέον να έχει ξεπεράσει το 20%.  Σε αυτό το περιβάλλον, το νέο Ford Kuga κατέχει ρόλο πρωταγωνιστή, αφού αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές και διατίθεται σε μία υπερπλήρη γκάμα μηχανικών συνόλων στην οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται και η plug-in υβριδική επιλογή. Το νέο Ford Kuga καταφέρνει να συνδυάζει δυναμική σχεδίαση, αποδοτικούς κινητήρες και ασφαλώς όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Κινητήρες για κάθε ανάγκη
Ένα στοιχείο που καθιστά το Ford Kuga ως μία άκρως συμφέρουσα επιλογή είναι η πληθώρα κινητήρων που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα, συνοδεύεται από τρία αποδοτικά μοτέρ πετρελαίου, όπου στη βάση βρίσκεται ο 1.5 EcoBlue των 120 ίππων και συνοδεύεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το υπερσύγχρονο αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Οι ισχυρότερες diesel επιλογές έρχονται με τον 2.0 EcoBlue των 150 και 190 ίππων, με τη δεύτερη επιλογή να έρχεται αποκλειστικά ως τετρακίνητη. Εννοείται ότι από τη γκάμα κινητήρων δεν απουσιάζει και η επιλογή της βενζίνης, με τον 1.5 EcoBoost να αποδίδει 150 ίππων.



Plug-In hybrid και... ξεχνάς το βενζινάδικο!
Το νέο Ford Kuga διατίθεται πλέον και σε μία Plug-In υβριδική έκδοση, η οποία φέρει θερμικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρα συνδυάζοντας τα οφέλη δύο διαφορετικών κόσμων. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του Kuga που μπαίνει στην πρίζα, βρίσκεται ο τετρακύλινδρος Duratec χωρητικότητας 2.488 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 152 ίππους. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ, η ισχύς εκτοξεύεται στους 225 ίππους χαρίζοντας στην plug-in υβριδική έκδοση κορυφαίες επιδόσεις. Ενδεικτικά, το ογκώδες αμάξωμα των περίπου 1.800 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δλ.

Τα μεγαλύτερα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, βέβαια, εντοπίζονται στη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικών μετακινήσεων, με τον κάτοχο του Ford Kuga PHEV να είναι σε θέση να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μία απόσταση της τάξης των 56 χλμ. χωρίς να καταναλώσει ούτε μία σταγόνα βενζίνης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όλες οι αστικές μετακινήσεις είναι εφικτό να πραγματοποιούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όσον αφορά στην πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, 3,5 ώρες αρκούν με χρήση Wallbox.  



Κορυφαία επίπεδα ασφαλείας
Το νέο Ford Kuga συνοδεύεται από μία πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό ώστε να παρέχει μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, όπου βαθμολογήθηκε με την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών. Πέρα από την προστασία των επιβατών, υπάρχουν και σύγχρονα συστήματα για την ανίχνευση των πεζών, όπως για παράδειγμα το Pre-Collision Assist, το οποίο μέσω κάμερας «σκανάρει» το δρόμο και μπορεί να ασκήσει έως και την πλήρη ισχύ φρεναρίσματος προκειμένου να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση.

Η απόκτηση του νέου Ford Kuga είναι πιο συμφέρουσα από ποτέ αφού προσφέρεται με δυνατότητα χρηματοδότησης που παρέχει προνομιακό επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια Εγγύηση Ford. Τέλος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την Online κράτηση εύκολα και γρήγορα με μερικά «κλικ» από την ασφάλεια του σπιτιού σας μέσω του Ford Marketplace.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις