Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma ST: Σκληροπυρηνικό SUV 200 ίππων
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma ST: Σκληροπυρηνικό SUV 200 ίππων

Διαβάστηκε από 23367 αναγνώστες - 1/8/2022

Η Ford λέει τέρμα στα βαρετά SUV! To Puma ST είναι μια ωδή στο θεό της δυναμικής οδήγησης! 200 ίπποι, μπλοκέ διαφορικό κι ανάρτηση βγαλμένη από πίστα σε κάνουν να αναθεωρήσεις για τη νωθρότητα της κατηγορίας.

Μπορεί η Ford να αμφισβητήθηκε στην αρχή, που αποφάσισε να επαναφέρει το όνομα Puma με SUV αμάξωμα, αλλά αποστόμωσε γρήγορα τους haters και τους επικριτές της, μιας και παρουσίασε ένα εκπληκτικό κι ολοκληρωμένο σύνολο, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε οδηγικό επίπεδο. Στην κορυφαία έκδοση ST, το Puma κλείνει ακόμα περισσότερα στόματα, αφού εκτοξεύει την απόλαυση της οδήγησης και αποδεικνύει περήφανα ότι τα μικρά SUV μπορούν να γίνουν 100% fun to drive.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Splitter, κόκκινες δαγκάνες και διαχύτης για το Puma ST

Το μοντέλο, όπως και στις πιο «πολιτικές» εκδόσεις έχει δυναμική παρουσία, η οποία αναδύεται μέσα από τις μυώδεις επιφάνειες, τις καμπύλες στο αμάξωμα και τη μεγάλη, επιθετική εμπρόσθια γρίλια. Η έκδοση ST διαφοροποιείται σε μικρές αλλά σε στοχευμένες λεπτομέρειες, που υπενθυμίζουν  το σπορ προσανατολισμό του μοντέλου. Το κόκκινο λογότυπο ST στέκει περήφανο στη μάσκα με την ανασχεδιασμένη γρίλια, ενώ ο προφυλακτήρας  έχει σχεδιαστεί από την αρχή για καλύτερη παροχή αέρα στο κινητήρα και ταυτόχρονα απέκτησε splitter της Ford Performance, που σύμφωνα με την εταιρία προσφέρει 80% μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση στο εμπρός μέρος. Οι 19αρες ζάντες με τις κόκκινες δαγκάνες γεμίζουν τους ελαφρώς «πρησμένους» θόλους των τροχών, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε ένα διαχύτη με διπλή απόληξη.

Στο εσωτερικό του Ford Puma ST ξεχωρίζουν τα καθίσματα της Recaro


Από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις την πόρτα του Puma, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποια συνηθισμένη έκδοση του. Τα μαρσπιέ σε καλωσορίζουν αναγράφοντας «Ford Performance», αλλά είναι ψηλά γράμματα μπροστά στα εκπληκτικά σε στήριξη και εργονομία θερμαινόμενα bucket της Recaro, με το ανάγλυφο λογότυπο στην πλάτη. Το flat-buttomed τιμόνι με το ST λογότυπο δίνει τη δικιά του σπορτίφ πινελιά, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών να είναι υπερπλήρης και να προσφέρει και πιο ειδικές πληροφορίες, όπως η θερμοκρασία λαδιού. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η «αιωρούμενη» οθόνη 8 ιντσών του συστήματος SYNC3, την οποία ο οδηγός μπορεί να ελέγχει με φωνητικές εντολές και με χειρονομίες. Οι χώροι είναι αντίστοιχοι των συμβατικών εκδόσεων και μπορoύν να φιλοξενήσουν άνετα 4 ενήλικες, ενώ το πορτμπαγκάζ παραμένει εντυπωσιακό, στα 456 λίτρα, με το MegaBox να προσθέτει ακόμα 80 λίτρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε