Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fuel Pass 2: Την άλλη εβδομάδα οι αιτήσεις

Fuel Pass 2: Την άλλη εβδομάδα οι αιτήσεις

21/7/2022

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος επιδότησης καυσίμων Fuel Pass 2 θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Τα ποσά κυμαίνονται από 45 έως 100 ευρώ, αναλόγως του οχήματος, τον τόπο κατοικίας και τη μέθοδο καταβολής του επιδόματος.

Τέλη Ιουλίου η έναρξη των αιτήσεων

Η πλατφόρμα στο gov.gr για το δεύτερο κύκλο επιδότησης καυσίμων θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, με πιο πιθανή ημερομηνία τις 29 Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε πως η επιδότηση θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2

Το επίδομα δικαιούνται φυσικά πρόσωπα, κάτοικοι Ελλάδας, με δηλωθέν φορολογικό εισόδημα του 2021 έως 30.000 ευρώ. Το εισόδημα για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ/άτομο, με όριο τα 45.000 ευρώ.
Από τους 3.500.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι 3.100.000 δικαιούνται την επιδότηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ.

Προκειμένου να ληφθεί το επίδομα, τα οχήματα πρέπει να είναι σε χρήση και να μην εκκρεμεί πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Παράλληλα, κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα.
 

Η διαδικασία έκδοσης του Fuel Pass 2

Η αίτηση για το Fuel Pass 2 υποβάλλεται ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς του taxisnet. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τη διεύθυνση email και το κινητό σας τηλέφωνο, ενώ αν επιλεχθεί η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ως μέθοδος χορήγησης, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το IBAN του λογαριασμού που είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

Όπως και στην προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα η πλατφόρμα θα λειτουργεί τμηματικά, αναλόγως του λήγοντα αριθμού του ΑΦΜ.
Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση από το τοπικό τους Κ.Ε.Π.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε