Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Chevrolet Corvette Z06 με V8 κινητήρα και 680 ίππους!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Chevrolet Corvette Z06 με V8 κινητήρα και 680 ίππους!

27/10/2021

Η κορυφαία έκδοση Z06 της όγδοης γενιάς Corvette παρουσιάστηκε και διαθέτει τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα παραγωγής στον πλανήτη.

Από τα πιο θρυλικά και δυναμικά αυτοκίνητα της Αμερικής αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Chevrolet Corvette ανέβηκε σήμερα ακόμα ένα σκαλοπάτι στην καριέρα της συστήνοντας στο κοινό της την κορυφαία έκδοση Z06 της 8ης γενιάς.Το νέο υπεραυτοκίνητο θα είναι η πρώτη κεντρομήχανη Z06 στην ιστορία της μάρκας με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα παραγωγής.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Ο ισχυρότερος V8 5,5 λίτρων κινητήρας στον κόσμο με 680 ίππους

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 θα είναι διαθέσιμη τόσο ως κουπέ, όσο και ως κάμπριο και θα εξοπλίζεται από τον ατμοσφαιρικό V8 5,5 λίτρων κινητήρας της μάρκας που αποδίδει 680 ίππους στις 8.600 σ.α.λ. και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ. Μάλιστα η εταιρεία σημείωσε πως για να είναι σίγουρη πως ο κινητήρας θα αντέξει και υπό την πίεση για χρήση σε πίστα έχει προχωρήσει σε ανάλογες δοκιμές, ενώ τον έχει συνδυάσει με ένα αγωνιστικό σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ.
 

Αεροδυναμική σχεδίαση και με τροχούς από ανθρακόνημα

Οπτικά, η νέα Corvette Z06 διαφοροποιείται από το στάνταρ μοντέλο χάρη στα φαρδύτερα φτερά και τη διαφορετική μάσκα. Οι τροχοί στο μπροστά μέρος μετρούνται στις 20 ίντσες, ενώ στο πίσω 21. Το μοντέλο συνοδεύεται από ελαστικά 275/30ZR20 μπροστά και 345/25ZR21 πίσω προερχόμενα από την Michelin. Από κει και πέρα το σπλίτερ στο εμπρόσθιο μέρος και η αεροτομή στο πίσω είναι στάνταρ με την Corvette Z06. Το αεροδυναμικό πακέτο προσφέρει συνολικά 165,6 κιλά κάθετης δύναμης στα 299,3 χλμ./ώρα σύμφωνα με την Chevrolet. Για να κρατήσει χαμηλά το βάρος, η Chevrolet προσφέρει επίσης προαιρετικούς τροχούς από ανθρακονήματα που «αδυνατίζουν» την Ζ06 κατά 18,6 κιλά.
 

Ισχυρά φρένα της Brembo και με Launch control

Η ανάρτηση που την εξοπλίζει είναι η ίδια με αυτή που βρίσκουμε στην Corvette Stingray αλλά έχει υποσετί διαφορετική ρύθμιση, ενώ μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι μεταξύ άλλων το launch control για βέλτιστη επιτάχυνση και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προσφέρονται επίσης μεγαλύτερα φρένα, όπως θα περίμενε κανείς. Το σύστημα πέδησης έχει την υπογραφή της Brembo και συνδυάζεται με δίσκους 370 χιλιοστών μπροστά και 380 χιλιοστών πίσω. Οι δαγκάνες μπροστά είναι εξαπίστονες και πίσω τετραπίστονες.
 
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγή της Corvette Z06 αναμένεται να ξεκινήσει στο σπίτι των Corvette, το εργοστάσιο συναρμολόγησης Bowling Green, στο Κεντάκι. Η Chevrolet θα κατασκευάσει μοντέλα με δεξιά και αριστερά το τιμόνι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για το κόστος απόκτησης.

Παρουσιάστηκε η πρώτη κεντρομήχανη Chevrolet Corvette Z06!
Με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5,5 λίτρων στον πλανήτη!
680 ίππους, 623 Nm ροπή και τελική ταχύτητα 299χλμ/ώρα!
Θα μπορέσει λέτε η νέα Corvette Z06 να τρίξει τα «δόντια» σε άλλα super cars ;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε