Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αποχαιρέτα τον V12 που χάνεις!

1/3/2019

Η S 65 Final Edition θα είναι η τελευταία φορα που θα δούμε στην Mercedes τον V12 κινητήρα στην S-Class. Ποιοι λόγοι ανάγκασαν την εταιρία να πάρει αυτή την απόφαση?

Το δικό της αντίο στον θρυλικό V12 twin-turbo κινητήρα των 6,0 λίτρων στην S-Class σεντάν θα πει η Mercedes μέσω μιας τελευταίας έκδοσης με την ονομασία S 65 Final Edition που πρόκειται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως και η SLC Final Edition, η S 65 Final Edition θα αποτελεί μνεία στον V12 κινητήρα που θα σταματήσει να δίνει ισχύ στην ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας εξαιτίας των νέων πιο αυστηρών ορίων στις εκπομπές ρύπων που έχουν θεσπιστεί. Ο V12 έχει ήδη «κοπεί» από την G 65 αλλά και την SL 65, ενώ έχει γίνει γνωστό πως τα κορυφαία AMG μοντέλα θα εξοπλίζονται στο μέλλον με τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων.

 

Πάντως, ο V12 της μάρκας θα συνεχίσει να προσφέρεται για λίγο καιρό ακόμα στις coupe και cabrio εκδόσεις της S-Class, ωστόσο όταν σταματήσει η παραγωγή τους σε λίγα χρόνια, το μοτέρ θα σταματήσει οριστικά να δίνει το παρών στην γκάμα της Mercedes.

To περασμένο έτος, το αφεντικό της AMG, κ. Τοbias Moers δήλωσε πως ο V12 θα συνεχίσει να παράγεται αλλά μόνο για τα μοντέλα της Maybach, που λέγεται πως σύντομα θα «ανεξαρτητοποιηθεί».


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις