Η Renault θα «βάλει χέρι» στο νέο Nissan Micra

Διαβάστηκε από 6784 αναγνώστες - 15/9/2020

Κορυφαίο στέλεχος της Ιαπωνικής βιομηχανίας της Nissan αποκάλυψε πως η Renault θα είναι η εταιρεία η οποία θα εξελίξει και θα κατασκευάσει την επόμενη γενιά του Nissan Micra. Διαβάστε όλο το σκεπτικό πίσω από τις δηλώσεις.

 
 

Nissan : Ανακάλυψε το Leaf με αυτονομία 528 χλμ και απο 27.500 ευρώ

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Nissan, Ashwani Gupta, έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, και ανέφερε πολλά στοιχεία από την συνεργασία με τις Renault και Mitsubishi.
 
Στην συνέντευξη ειπώθηκαν πολλά, αλλά η είδηση βγήκε όταν ρωτήθηκε για τη νέα γενιά του Nissan Micra. H απάντηση ήταν: «Για την επόμενη γενιά του Micra, θα ακολουθήσουμε τη Renault και θα της ζητήσουμε να αναπτύξει και να κατασκευάσει το μελλοντικό Micra για εμάς».

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Συμμαχίας, στην ανάπτυξη οχημάτων, είναι σαφές. Η Συμμαχία θα έχει ένα βασικό μοντέλο που θα ακολουθείται από «αδελφά» οχήματα, τα οποία θα κατασκευάζονται από την εταιρεία «ηγέτη» με την υποστήριξη των «ακόλουθων» ομάδων. Αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο αναμένεται να μειώσει έως και 40% το κόστος ανάπτυξης των οχημάτων.
 
Έτσι λοιπόν το νέο Nissan Micra θα βγει από τα χέρια της Renault, αφού η Renault είναι υπεύθυνη για την περιοχή της Ευρώπης, τη στιγμή που η Nissan θα είναι το σημείο αναφοράς της Συμμαχίας για την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία. 

Tags: NISSAN MICRA