Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward, ήταν ο Muhammad Ali.

Οι εκτιμητές κάνουν λόγο πως αναμένεται να πουληθεί με ένα ποσό κοντά στις 70.000 ευρώ.

Το μοντέλο είναι μόλις το ένα από τα 272 Silver Shadow Mulliner Park Wards που κατασκευάστηκαν με το τιμόνι στην αριστερή πλευρά.

Η Rolls-Royce του Μοχάμεντ Αλι

18/9/2018

Κάθε μοντέλο της Rolls-Royce θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και πάρα πολλά, ωστόσο αυτή η κάμπριο Rolls-Royce Silver Shadow «κουβαλάει» τη δική της ιστορία αφού αποτελούσε ιδιοκτησία του μεγαλύτερου πυγμάχου στην ιστορία του αθλήματος.

Για αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward, να πούμε πως το εν λόγω κάμπριο μοντέλο άνηκε στον Muhammad Ali, ο οποίος είχε την κατοχή του το αυτοκίνητο για έξι χρόνια.
 
Ωστόσο πλέον η εντυπωσιακή Rolls-Royce βρίσκεται προς πώληση μέσω δημοπρασίας και σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλεκτών και λόγω του πρώην ιδιοκτήτη της, ο οποίος έχει αφήσει τη δική του ιστορία τόσο στο χώρο του αθλητισμού όσο και σε αυτόν της δημόσιας ζωής αρνούμενος στις ΗΠΑ να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο είναι μόλις το ένα από τα 272 Silver Shadow Mulliner Park Wards που κατασκευάστηκαν με το τιμόνι στην αριστερή πλευρά και χρονολογείται το μακρινό 1970 όταν και ο Ali το έκανε δικό του.
 
Οι εκτιμητές κάνουν λόγο πως αναμένεται να πουληθεί με ένα ποσό κοντά στις 70.000 ευρώ αν και δεν αποκλείεται η τιμή αυτή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να ανέβει.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις