Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class είναι εδώ!

19/11/2020

Η Mercedes μόλις έκανε την ψηφιακή παρουσίαση της Maybach S-Class, ενός αυτοκινήτου που αποτελεί την επιτομή της αυτοκινητικής υπεροχής, μιας και είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την τελειότητα ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια. Δείτε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της!

Η ναυαρχίδα της Mercedes, η Maybach S-Class, αποτελεί τον ορισμό της σοφιστικέ πολυτέλειας, και η εξέλιξη του μοντέλου παρομοιάστηκε με την εμπειρία της επίσκεψης ενός πολύ ακριβού γαλλικού εστιατορίου, που ακόμα και το ψωμί που σέρβιραν στην αρχή ήταν εντυπωσιακό.
Όπως λοιπόν οι εξαίσιοι chef φροντίζουν να κάνουν τα πάντα στην εντέλεια, από το Α έως το Ω, έτσι και η Mercedes ήθελε το κορυφαίο της μοντέλο να είναι κυριολεκτικά τέλειο παντού.

Η εταιρεία επίσης δήλωσε πως πρόσθεσε ένα κομμάτι της ανθρώπινης ψυχής στην Maybach S-Class, κάτι που, αν κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες του οχήματος, φαίνεται πως είναι αληθές.

Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο έχει μήκος 5,5 μέτρα, και είναι κατά 18 εκατοστά μακρύτερο από την απλή S-Class. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις αναλογίες του μοντέλου, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποπνέει χλιδή και ηρεμία.
Το μακρύ καπό έχει κατά μήκος του μια χρωμιωμένη ρίγα, και η μάσκα στο εμπρός μέρος έχει κάθετες, τρισδιάστατες γρίλιες. Το πλαίσιό της είναι επίσης χρωμιωμένο, και στο επάνω μέρος αναγράφεται η ονομασία «MAYBACH».



Την αισθητική του εμπρόσθιου πρόβολου έρχεται να συμπληρώσει ο προφυλακτήρας, ο οποίος διαθέτει αεραγωγούς που έχουν χρωμιωμένο περίγραμμα, κάτι που δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τη μαύρη γρίλια. Παρόλα αυτά, η γρίλια μπορεί να διατεθεί προαιρετικά και με εμφάνιση χρωμίου.
Η υπεροχή της Maybach S-Class τονίζεται ιδιαίτερα στο προφίλ της, ειδικά από τις μακριές πόρτες και τις όρθιες πίσω κολώνες,  οι οποίες μάλιστα φέρουν το -προαιρετικά φωτιζόμενο- λογότυπο της εταιρείας. Το πλαίσιο των πλευρικών παραθύρων είναι χρωμιωμένο, πράγμα λογικό αφού το συγκεκριμένο υλικό ανέκαθεν έδινε premium και αίσθηση χλιδής στα αυτοκίνητα, πόσω μάλλον σε ένα ήδη υπερπολυτελές όχημα όπως μια Maybach.

Άλλα στοιχεία, αποκλειστικά στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι οι μεγάλες ζάντες που κυμαίνονται από 19 έως 21 ίντσες, καθώς και τα χερούλια για τις πόρτες, τα οποία είναι ευθεία με το αμάξωμα και δεν εξέχουν.
Τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου, τόσο μπροστά όσο και πίσω, είναι επίσης μοναδικά για τη Maybach S-Class, και κάνουν το πολυτελές μοντέλο να ξεχωρίζει, ακόμα και την νύχτα.

Όπως αναφέραμε, στην Maybach S-Class έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια ακόμα και στο τελευταίο σημείο. Έτσι, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο παραγγελθεί με δίχρωμο αμάξωμα, η διαδικασία βαφής του μπορεί να φτάσει και τη μία εβδομάδα, μιας και αυτή είναι χειροποίητη και όχι από κάποιο μηχάνημα, ενώ η λεπτή γραμμή που ενώνει τα δύο χρώματα και ονομάζεται pinstripe έχει πάχος 4mm. Η εμμονή στην τελειότητα είναι τόσο μεγάλη, που στο τέλος δεν μπορούμε να νιώσουμε κάποια προεξοχή μεταξύ των διαφορετικών στρωμάτων βαφής.



Η Maybach όμως, έχει συνυφαστεί με την πολυτέλεια και την άνεση των πίσω επιβατών. Οι πίσω πόρτες, για πρώτη φορά μπορούν και ανοίγουν αυτόματα, είτε από πλήκτρο στη θέση του οδηγού, είτε με κουμπί στο κλειδί του αυτοκινήτου. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το κλείσιμό της: Ο επιβάτης, μόλις κάτσει στο πίσω κάθισμα, μπορεί να κλείσει την πόρτα χωρίς να την αγγίξει, κάνοντας απλά μια κίνηση στον αέρα!

Το εσωτερικό της νέας Mercedes-Maybach S-Class έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελεί ένα «σπιτικό στο δρόμο». Οι υπεύθυνοι της εταιρείας θεωρούν ότι η ηρεμία ξεκινά με τη σιωπή, κι έτσι έχουν μελετήσει την μόνωση της καμπίνας και την έχουν κάνει να αποσβαίνει τον εξωτερικό θόρυβο, ενώ παράλληλα εκπέμπονται ηχητικά κύματα σε συγκεκριμένες συχνότητες που δρουν κατά των παρασιτικών ήχων.

Η κατασκευή της Maybach συνδυάζει την αγνότητα, την συναρπαστική τεχνολογία και την ανώτατη ποιότητα, ενώ παντρεύει τα αναλογικά με τα ψηφιακά στοιχεία. Έτσι, βρίσκουμε ξύλινες επιφάνειες (οι οποίες δεν βρίσκονται μόνο στο ταμπλό αλλά ακόμα και στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, και συνεχίζουν στο πίσω μέρος, όπου αγκαλιάζουν τα καθίσματα) και δέρμα Nappa σε ανοιχτές αποχρώσεις, που αποτελούν τα κλασσικά υλικά, και μια OLED οθόνη 12,8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Συνολικά το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί συνολικά με 5 οθόνες, μία εκ των οποίων θα αποτελεί τον πίνακα οργάνων.
 


Το αυτοκίνητο διαθέτει απαλό φωτισμό, καθώς και εσωτερικά φώτα τα οποία μπορούν να παίζουν μοτίβα υποδοχής όταν ανοίγουν οι πίσω πόρτες. Επίσης, ο πίσω φωτισμός είναι διαδραστικός και μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά από τις κινήσεις του επιβάτη.
Τα πίσω καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, έχουν τη δυνατότητα μασάζ και θέρμανσης του λαιμού και των ώμων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής πίσω κεντρικής κονσόλας, που χωρίζει τους δύο επιβάτες και δίνει την αίσθηση αεροπορικής θέσης πρώτης κατηγορίας.
 
Τέλος, η νέα Mercedes-Maybach S-Class διαθέτει υπερπληθώρα οδηγικών βοηθημάτων, σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ενώ η αερανάρτησή της έχει μελετηθεί με γνώμονα την περαιτέρω άνεση των πίσω επιβατών, αφού έχει τη δυνατότητα να «διαβάζει» με αισθητήρες τις ανωμαλίες του δρόμου μπροστά και να τις αποσβαίνει.
Το αυτοκίνητο επίσης θα διαθέτει προαιρετικά και τετραδιεύθυνση, κάνοντας έτσι πιο εύκολο το χειρισμό του, ειδικότερα στις μανούβρες με χαμηλή ταχύτητα.

Η ποθητή νέα Mercedes-Maybach S-Class θα διατεθεί στην αγορά την ερχόμενη Άνοιξη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις