Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Hatchback: Δοκιμές στην Αρκτική
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Hatchback: Δοκιμές στην Αρκτική

7/4/2022

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν «πατάνε» στο χιόνι; Η ΜΙΝΙ ετοιμάζει το νέο 3θυρο ηλεκτρικό Hatchback, με τους Βρετανούς να το δοκιμάζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις περιοχές του Αρκτικού Κύκλου.

Οι δοκιμές εξέλιξης του νέου ηλεκτρικού MINI

Η MINI λίγο πριν την παρουσίαση του επόμενου Countryman, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του νέου ηλεκτρικού Hatchback που θα ντεμπουτάρει το 2023. Η βρετανική εταιρεία παίρνει στα σοβαρά τις δοκιμές και για αυτό το λόγο τις πραγματοποιεί στους χιονισμένους δρόμους της Αρκτικής.
 

Εξέλιξη από κοινού με την BMW

Οι νέες ηλεκτρικές εκδόσεις του δημοφιλούς μικρού, εξελίσσονται από κοινού και με την εποπτεία της «μαμάς» BMW , ενώ την κατασκευή τους έχει αναλάβει ο κινεζικός κολοσσός Great Wall Motor. Από την άλλη σε ό,τι αφορά τις βενζινοκίνητες εκδόσεις Hatchback IV, αυτές θα βασίζονται στο δάπεδο FAAR της βαυαρικής εταιρείας, μία εξελιγμένη εκδοχή της τρέχουσας πλατφόρμας UKL.
 

Βελτιώσεις σε όλους τους τομείς

Η εμφάνιση του νέου ΜΙΝΙ Hatchback θα διατηρεί τις κλασικές γραμμές, με έντονο το βρετανικό στυλ για το οποίο χαρακτηρίζεται η βρετανική μάρκα, με τους γνωστούς στρογγυλούς προβολείς μπροστά να πλαισιώνουν τη μάσκα, εκεί που κάποτε το μάτι γέμιζε από την παρουσία της γρίλιας. Σε αντίθεση με τη γνώριμη μπροστινή όψη, το πίσω μέρος θα είναι τελείως διαφορετικό, με τα φωτιστικά σώματα να έχουν νέο σχήμα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του ηλεκτρικού MINI, γίνεται έντονο το μινιμαλιστικό στοιχείο με το λιτό ταμπλό να καλύπτεται από υφασμάτινο κάλυμμα. Στο κέντρο του εδράζει μία μεγάλη στρογγυλή οθόνη αφής, η οποία δείχνει να «αιωρείται» προσφέροντας το τελευταία σύστημα infotainment της εταιρείας. Ο οδηγός κρατάει στα χέρια του ένα τιμόνι δύο ακτινών, ενώ ο πίνακας οργάνων λάμπει διά της απουσίας του. Την θέση του παίρνει μία head-up display, καθώς παρατηρούμε και τους νέους διακόπτες αεροπορικού τύπου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε