Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Hyundai: Αγωνιστικά και sport μοντέλα με Υδρογόνο

27/8/2021

Η Hyundai επιχειρώντας να προωθήσει το πλάνο της, για μεγαλύτερη γκάμα υδρογονοκίνητων μοντέλων, δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο στο YouTube, σε ένα από τα οποία βλέπουμε ένα άκρως ενδιαφέρον σπορ μοντέλο, στο οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να βασιστεί και μια αγωνιστική έκδοση.

H Hyundai εξακολουθεί να έχει σε πρώτη προτεραιότητα στους στόχους της, ακόμα περισσότερα μοντέλα που λειτουργούν με υδρογόνο. Εδώ και καιρό το Hyundai Nexo κυκλοφορεί στους δρόμους της Καλιφόρνιας οπού υπάρχει επαρκής αριθμός από σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου και προσφέρει αυτονομία 620 χιλιομέτρων με τις κυψέλες υδρογόνου που διαθέτει.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ένα από τα βίντεο που ανέβασε ο κορεάτης κατασκευαστής στο YouTube, στο πλαίσιο προώθησης του forum Hydrogen Wave, αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον σπορ μοντέλο. Αυτό θα είναι ένα από τα μοντέλα στα οποία έχει στηρίξει η Hyundai την εξέλιξη των κινητήρων που χρησιμοποιούν υδρογόνο, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί οτι το συγκεκριμένο θα είναι και το μοναδικό με σπορ χαρακτηριστικά, αφού βλέψεις υπάρχουν από την Hyundai και για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα λειτουργεί με το ανάλογο καύσιμο.

Στο εν λόγω βίντεο, το αυτοκίνητο φαίνεται για μερικά μόνο δευτερόλεπτα, επομένως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την εμφάνιση του, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν αυτό θα είναι ένα πρωτότυπο απλά ή εάν θα μπει κανονικά στην παραγωγή. Εμείς μάλλον υποψιαζόμαστε το πρώτο, αφού το σχήμα δεν θυμίζει προς το παρόν κάτι παρόμοιας αισθητικής με τα μοντέλα που ήδη κυκλοφορεί η εταιρία.

Τα πλαϊνά παράθυρα είναι παρόμοια με αυτά του Veloster, το γενικό όμως σχήμα είναι επιμηκυμένο έχοντας fastback γραμμές ενώ ξεκάθαρο είναι πως κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα all wheel drive μοντέλο σε drift mode. Αναφορικά με τα υπόλοιπα βίντεο, στο ένα βλέπουμε ένα επαγγελματικό μοντέλο να ξεκινάει μια μεγάλη διαδρομή, ενώ το δεύτερο επικεντρώνεται στο πως η αύξηση των σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα ωφελήσει γενικά τον πλανήτη. Για να ευνοήσουμε περισσότερο την κατανόηση ως προς το πόσο σημαντική θα είναι η αλλαγή πλεύσης με καύσιμο το υδρογόνο, επισημαίνουμε ότι η καύση του υδρογόνου έχει σαν μόνο παράγωγο….. το νερό.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε