Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Ioniq 6: Επίσημη εμφάνιση για το ηλεκτρικό sedan
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Ioniq 6: Επίσημη εμφάνιση για το ηλεκτρικό sedan

Διαβάστηκε από 8525 αναγνώστες - 29/6/2022

Πρεμιέρα για το Hyundai Ioniq 6, το πρώτο ηλεκτρικό sedan της εταιρίας που φαίνεται να έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του.

Hyundai Ioniq 6 με αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,21 Cd

Η Hyundai προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Ioniq 6 στη Σεούλ, με τη σχεδίαση του να βασίζεται πάνω στο Prophecy concept και να του χαρίζει έναν από τους πιο μικρούς αεροδυναμικούς συντελεστές σε αυτοκίνητο παραγωγής, μόλις 0,21 Cd

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Minimal γραμμές, με έντονη πίσω κλίση και διπλή αεροτομή για το Ioniq 6

Αν και λίγες ώρες στα φώτα της δημοσιότητας, το Ioniq 6 ήδη ξεχωρίζει για τις minimal γραμμές του, με το έντονα καμπυλωτό και χαμηλό καπό να δημιουργούν ένα μυώδη εμπρός πρόβολο. Οι αιχμηροί προβολείς δίνουν το δικό τους τόνο στη μούρη του αυτοκινήτου, με τις νευρώσεις να στέλνουν ομαλά το μάτι προς την τοξωτή οροφή που καταλήγει στο sportif πίσω μέρος, όπου πρωταγωνιστούν οι δυο αεροτομές, ο «macho» προφυλακτήρας κι η μπάρα LED που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Οι χειρολαβές είναι κρυφές κι εμφανίζονται όταν πλησιάσει ο οδηγός, ενώ αντί για καθρέπτες έχει κάμερες. Το Hyundai Ioniq 6 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου, με το μήκος του να φτάνει τα 4.86 μέτρα, το πλάτος του τα 1.88 μέτρα και το ύψος του τα 1.5 μέτρα.

Φουτουριστικό εσωτερικό με φωτισμό περιβάλλοντος διπλού χρώματος

Από τις φωτογραφίες του εσωτερικού που έδωσε η Hyundai, μπορούμε να διακρίνουμε δυο μεγάλες οθόνες μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο, οι οποίες θα λειτουργούν σαν πίνακας οργάνων και infotainment. Στις δυο άκρες του ταμπλό θα φιλοξενούνται οι οθόνες των καμερών που έχουν πάρει τη θέση των καθρεπτών, ενώ ο LED φωτισμός κυριαρχεί δημιουργώντας ένα lounge σύνολο. Μάλιστα 6 από τα 70 συνολικά διαθέσιμα χρώματα είναι διπλά κι έχουν εξελιχθεί με στόχο την ηρεμία των επιβατών. Η κεντρική κονσόλα φαίνεται να προσφέρει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, με το τιμόνι των δυο ακτινών να έχει ενσωματωμένα κουμπιά που θα επιτρέπει στον οδηγό να διαχειριστεί διαφορές λειτουργίες του Ioniq 6 χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε