Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Ιδού το ηλεκτρικό SUV της Toyota

19/4/2021

Το Toyota bZ4X είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV με μοντέρνο και φουτουριστικό εσωτερικό. Το μοντέλο παραγωγής θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά και η έναρξη πωλήσεων θα γίνει στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Η Toyota παρουσίασε το bZ4X, ένα concept ηλεκτρικό SUV crossover, επάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής που θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2022.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από το γωνιώδη σχεδιασμό του. Ο εμπρόσθιος πρόβολος έχει μία μακρόστενη τραπεζοειδή γρίλια χαμηλά, καθώς και 2 κάθετους αεραγωγούς στις άκρες του προφυλακτήρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED και ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας. Το προφίλ του νέου Toyota διαθέτει δυναμισμό, χάρη στο μακρύ καπό και την επικλινή πίσω κολώνα. Το αμάξωμα είναι σμιλεμένο με οριζόντιες και διαγώνιες γραμμές, που καταλήγουν στα πίσω τονισμένα φτερά. Πίσω, τα φώτα διατρέχουν όλο το πλάτος του bZ4X, κάνοντας το μοντέλο να φαίνεται φουτουριστικό.



Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρούμε την μεγάλη οθόνη του infotainment που βρίσκεται στο σημείο που η κεντρική κονσόλα συναντά το ταμπλό, ενώ από κάτω συναντούμε τους διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού. Η μινιμαλιστικά σχεδιασμένη κονσόλα, διαθέτει μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και φιλοξενεί έναν περιστροφικό επιλογέα καθώς και ένα touch pad. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο πίνακας οργάνων, ο οποίος είναι τοποθετημένος ψηλά και κοντά στο παρμπρίζ, μία κίνηση που έχει σκοπό να αυξήσει τόσο την αίσθηση ευρυχωρίας της καμπίνας, όσο και την ασφάλεια, αφού με αυτό τον τρόπο τα όργανα είναι πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, όταν αυτός κοιτάει το δρόμο.



Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα του Toyota bZ4X, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημες λεπτομέρειες. Δήλωσε όπως πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-TNGA, η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Subaru, καθώς και ότι το μοντέλο θα έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάτι που «θα προσφέρει οδηγική εμπειρία που είναι άνετη και συναρπαστική», σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολοσσό.



 «bZ» σημαίνει «beyond Zero», δηλαδή «πέρα από το μηδέν», και είναι ο χαρακτηρισμός της Toyota για την νέα οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων της, που θα έχουν μηδενικούς ρύπους. Μακροπρόθεσμα, θα δούμε 15 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εκ των οποίων τα 7 θα φέρουν την ονομασία bZ. Η εταιρεία δήλωσε παράλληλα πως σύντομα θα εξηλεκτρίσει και οχήματα της pick-up κατηγορίας.

Το Toyota bZ4X παραγωγής θα διατεθεί στην παγκόσμια αγορά, και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τα μέσα του επόμενου έτους. Θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και την Κίνα.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις