Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ιδού το premium εσωτερικό της νέας Skoda Fabia

30/4/2021

Η πολυαναμενόμενη νέα Skoda Fabia θα έχει ριζικά ανανεωμένο εσωτερικό, το οποίο θα διαθέτει πολυτελή και premium αύρα, εμπνευσμένη από την Octavia. Στο ταμπλό θα κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη που θυμίζει tablet.

Η Skoda δείχνει πώς θα είναι το εσωτερικό της πολυαναμενόμενης νέας Fabia, το οποίο θα έχει νότα πολυτέλειας και ανώτερης αισθητικής. Η εικόνα που δημοσιεύτηκε δεν είναι πραγματική φωτογραφία αλλά σχέδιο, στο οποίο φαίνονται πολλές λεπτομέρειες από τα χαρακτηριστικά της καμπίνας.

Το μοντέλο διαθέτει στοιχεία που βρίσκουμε στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας. Στο κέντρο του ταμπλό παρατηρούμε μία μεγάλη οθόνη του infotainment, η οποία θα έχει διάσταση 6,8 ίντσες ή προαιρετικά 9,2 ίντσες και θυμίζει εμφανισιακά tablet, μία πρακτική που ακολουθείται από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο σχεδιασμός του κεντρικού τμήματος του ταμπλό, σε συνδυασμό με τους αεραγωγούς κάτω από την οθόνη αλλά και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό που βρίσκονται χαμηλότερα, παραπέμπουν στο εσωτερικό της μεγαλύτερης και πιο πολυτελούς Octavia.

Οι ευθείες γραμμές έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τους 2 κυκλικούς αεραγωγούς στις άκρες του ταμπλό, ενώ παράλληλα το τιμόνι έχει 2 ακτίνες, ένα στοιχείο που επίσης βρίσκουμε και στο μεγαλύτερο, ομόσταυλο μοντέλο της Skoda. Πίσω από αυτό, θα βρίσκεται ένας αναλογικός ή ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, αναλόγως της έκδοσης. Στην κεντρική κονσόλα, εκατέρωθεν του επιλογέα ταχυτήτων, βρίσκονται διακόπτες, ενώ το χειρόφρενο είναι «παραδοσιακό» και όχι με κουμπί.



Εκτός αυτών, η εταιρεία θα εξοπλίσει το αυτοκίνητο με επιπλέον συστήματα ασφαλείας και βοηθημάτων του οδηγού, καθώς και λειτουργίες ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Η νέα Skoda Fabia, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW, θα είναι πιο ευρύχωρη από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, αφού θα διαθέτει πλέον τις διαστάσεις ενός VW Golf MK4.
Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα, με ιπποδύναμη που θα ξεκινά από 65 ίππους και θα φτάνει στην κορυφαία έκδοση τα 150 PS.

Η επίσημη παρουσίαση της επερχόμενης Skoda Fabia θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στις αντιπροσωπείες και τους δρόμους από τα μέσα του έτους.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις