Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κανένα ενδιαφέρον της VW για εξαγορά της Alfa και Maserati

29/3/2019

Επίσημες δηλώσεις από τον Herbert Diess, πως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για εξαγορά των βιομηχανιών του Ομίλου FCA.

Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles αλλά και μεμονωμένα οι μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέπη του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές το ενδιαφέρον εξαγοράς από άλλους ομίλους, ωστόσο όπως φαίνεται μέσα σε αυτούς δεν βρίσκεται το Volkswagen Group.

Αυτό ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group, Herbert Diess, μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Volkswagen ενδιαφέρθηκε για τις κορυφαίες μάρκες της FCA, Alfa Romeo και Maserati, o Diess δήλωσε ότι ο όμιλος που διοικεί «κατέχει ήδη εμπορικά σήματα πολυτελείας». Έτσι διέψευσε τις όποιες φήμες είχαν υπάρξει για τις δύο ιταλικές μάρκες.


 
Από κει και πέρα, να θυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα το όνομα της Fiat Chrysler Automobiles παίζει δυνατά για σύμπραξη ή συγχώνευση με άλλους ομίλους. Αρχικά είχε γίνει γνωστή η είδηση πως η PSA ψάχνεται για νέα εξαγορά και είχε ως πρώτο στόχο την FCA, ενώ στη συνέχεια τα διεθνή μέσα έφεραν στην επιφάνεια το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Renault, της Nissan και της Fiat.
 
Καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, ωστόσο είναι γνωστό πως ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, John Elkann δεν παρουσιάζεται αρνητικός σε ενδεχόμενη συμφωνία με κάποιον άλλο όμιλο.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις