Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Κτηνώδες Audi RS Q8 με 780 ίππους από τη Mansory

18/11/2020

Πώς θα σας φαινόταν ένα SUV με 780 ίππους, χρόνο 0-100km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα και τελική 320km/h? Ιδού το εξωφρενικό Audi RS Q8 της Mansory!

Ο γερμανικός οίκος βελτίωσης πολυτελών οχημάτων Mansory, παρουσίασε την τελευταία δημιουργία του, ένα Audi RS Q8 το οποίο διαθέτει τροποποιήσεις τόσο στα μηχανικά του μέρη, όσο και στο αμάξωμά του.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η εταιρεία έχει εξοπλίσει το πολυτελές SUV με αρκετό ανθρακόνημα, που βρίσκεται τόσο στους προφυλακτήρες όσο και στα sideskirts. Τα νέα spoiler εμπρός και στο πλάι, καθώς και ο πίσω διαχύτης, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση χαρίζουν στο αυτοκίνητο και καλύτερη αεροδυναμική. Το καπό είναι επίσης ανθρακονημάτινο και διαθέτει αεραγωγούς.
Το βελτιωμένο μοντέλο είναι βαμμένο μαύρο και έχει κόκκινες λεπτομέρειες και διακοσμητικές ρίγες κατά μήκος του αμαξώματός του.



Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός μαύρου-κόκκινου, αλλά και η εκτενής χρήση του ανθρακονήματος συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου οι μαύρες δερμάτινες επιφάνειες έχουν κόκκινες ραφές, ενώ βρίσκουμε πολλά στοιχεία στο ταμπλό από carbon. Η Mansory έχει αλλάξει και το τιμόνι, το οποίο έχει και αυτό λεπτομέρειες από το εξωτικό υλικό.

Εκτός από την εμφάνιση, ο γερμανικός οίκος έχει επέμβει και στον κινητήρα του θηριώδους Audi. Ο twin turbo V8 4,0 λίτρων έχει πλέον νέο σύστημα εξάτμισης και επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο. Αυτά συντελούν στην αύξηση τις ιπποδύναμης, η οποία αγγίζει τα 780 άλογα, ενώ η ροπή είναι εξωφρενικά μεγάλη, αφού η τιμή της πλέον είναι 1000Nm. Για να έχουμε εικόνα σύγκρισης, το «απλό» Audi RS Q8 διαθέτει 591 ίππους και 799Nm ροπής.



Το εργοστασιακό μοντέλο είναι γρήγορο, αφού χρειάζεται 3,8 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100km/h από στάση. Η δημιουργία της Mansory όμως κάνει το ίδιο sprint σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Ακραίο νούμερο, ειδικά αν αναλογιστούμε το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Εκτός αυτού, η τελική ταχύτητα του εντυπωσιακού SUV είναι 320km/h.

Παρόλο που η εταιρεία έχει κάνει και πιο τρελές δημιουργίες στο παρελθόν, η «πρησμένη» εμφάνιση με το μαύρο χρώμα και τα κόκκινα στοιχεία κάνουν το Audi RS Q8 της Mansory να ξεχωρίζει από μακριά.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις