Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Λίγο πριν το 2,20 η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Λίγο πριν το 2,20 η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

10/5/2022

Συνεχίζεται το ράλι των τιμών στα πρατήρια καυσίμων της χώρας όπως και ο πληθωρισμός, που σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Μπορεί το βαρέλι του Μπρεντ να σημείωσε μία μικρή πτώση στα 105 δολάρια, αλλά οι τιμές δεν λένε να κατέβουν!

Δεν πέφτουν οι τιμές όσο και να πέσει το Μπρεντ

Ανοδική πορεία έχουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα την ίδια ώρα που το βαρέλι Brent έχασε 7,06 δολάρια στην τιμή του στις διεθνείς αγορές φτάνοντας τα 105,34 δολάρια, λόγω του φόβου που υπάρχει για μείωση της ζήτησης.

Λίγο πριν τα 2,2 ευρώ το λίτρο η 95άρα

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν φτάσει στα 2,2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, ενώ στις νησιωτικές περιοχές και δη στις Κυκλάδες η τιμή της 95αρας έφτασε το πρωτάκουστο 2,4 ευρώ το λίτρο. Σε ανάλογα μήκη κύματος βρίσκεται και η τιμή της 100άρας αμόλυβδης, με το μέσο όρο να τοποθετείται στα 2,314 ευρώ το λίτρο, καταρρίπτοντας με τη σειρά της κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Σε νησιά όπως στην Κάρπαθο, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων ξεπερνά ακόμα και τα 2,6 ευρώ το λίτρο, κάνοντας τη σκέψη του ανεφοδιασμού «είδος πολυτελείας».

Ξεπέρασε το 1,9 ευρώ/λτ. το diesel κίνησης

Αντίστοιχα, το diesel δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση εφόσον για κάθε λίτρο χρειάζονται 1,909 ευρώ κατά μέσο όρο. Αν υπολογιστεί και η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία μέσω της κυβέρνησης, τότε η πραγματική μέση τιμή φτάνει τα 2,059 ευρώ το λίτρο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε