Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με ηλεκτροκίνηση τα νέα Evoque και Discovery Sport

8/3/2021

Σε πλήρη υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης μπαίνει η Land Rover, με τη νέα γενιά των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, να σχεδιάζεται να λανσαριστεί αποκλειστικά με hybrid ή αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Δείτε όλο το πλάνο σχεδιασμού της Βρετανικής βιομηχανίας για τα επόμενο χρόνια.

Το νέο επιχειρηματικό σχεδίου της Jaguar Land Rover, έβγαλε αρκετές ειδήσεις για το πως θα προχωρήσει η Βρετανική βιομηχανία στο άμεσο μέλλον. Τα πρώτα ενδιαφέροντα νέα είναι πως, η νέα γενιά των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, θα παρουσιαστούν μόνο ως υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Ο βαθύτερος στόχος της βιομηχανίας είναι, μέχρι το 2030, το 60% των παγκόσμιων πωλήσεών της, να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γι αυτό και θα λανσάρει έξι ηλεκτρικές παραλλαγές των μοντέλων της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ στόχος τους είναι, από το 2026 και έπειτα όλα της τα μοντέλα της να διαθέτουν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. 

Τα νέα μοντέλα θα βασιστούν στις δύο νέες πλατφόρμες της Jaguar Land Rover, την Modular Longitudinal Architecture (MLA) και την Electrified Modular Architecture (EMA). Η νέα γενιά των Range Rover και Range Rover Sport θα βασιστούν στην πλατφόρμα MLA, όπου θα παρουσιαστεί είτε τέλος του 2022, είτε αρχές του 2023. Οι ανακοινώσεις αναφέρουν πως θα είναι μια αρκετά ευέλικτη πλατφόρμα που θα μπορεί να βασίσει από ήπια υβριδικά μοντέλα έως και αμιγώς ηλεκτρικά. 

Η EMA θα παρουσιαστεί επίσημα το 2024, με την Βρετανική βιομηχανία να επιβεβαιώνει πως οι νέες γενιές Range Rover Evoque και Discovery Sport, θα βασιστούν σε αυτή. Η νέα «ηλεκτρική» πλατφόρμα θα έχει την μπαταρία στο πάτωμα, ενώ θα συνδυαστεί με τεχνολογία 800V.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις