Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes GLA 200 4MATIC: Κύρος και τετρακίνηση με 42.550€
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes GLA 200 4MATIC: Κύρος και τετρακίνηση με 42.550€

Διαβάστηκε από 7538 αναγνώστες - 16/5/2022

Τετρακίνητη, με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, 163 ίππους, χωρίς φόρο πολυτελούς διαβίωσης, με offroad δυνατότητες και με λογική τιμή για την premium κατηγορία της, η GLA 200 4Matic σε προσκαλεί στον κόσμο του «Αστεριού».

Όλοι οι φίλοι του αυτοκινήτου πρέπει να ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη της Μερσέντες Γέλινεκ, που ήταν η υπαίτια να δημιουργηθεί η Mercedes-Benz και να μας χαρίσει αυτοκίνητα - ορόσημα. Ακόμα και μετά από 120 χρόνια σχεδόν, η Mercedes συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς, παρουσιάζοντας αυτοκίνητο που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή.  Ένα τέτοιο μοντέλο είναι κι η GLA που καταφέρνει να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων SUV και την αίγλη της γερμανικής εταιρίας, με την έκδοση 200 4MATIC να έρχεται στα χέρια μας για δοκιμή.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εμφάνιση που ξεχωρίζει για τη GLA

Η Mercedes GLA ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που διακατέχει τη γκάμα των SUV της εταιρίας, φανερώνοντας την premium ταυτότητα της από μακριά. Το μπροστινό μέρος έχει δυναμική σχεδίαση, με το αστέρι στην μεγάλη γρίλια της πολυγωνικής μάσκας και τα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα να ξεχωρίζουν, ενώ οι αεραγωγοί του προφυλακτήρα και τα τονισμένα νεύρα του καπό ολοκληρώνουν την μπροστινή επιθετική εικόνα του SUV. Το προφίλ του αυτοκινήτου είναι πιο «ήσυχο», με τις γραμμές να ακολουθούν μια πιο στρωτή πορεία, χωρίς έντονες γωνίες, αφήνοντας να ρέει ομαλά ο αέρας. Μάλιστα σε συνδυασμό με την πίσω αεροτομή και το διαχύτη επηρεάζουν θετικά την αεροδυναμική της GLA, με την οπισθέλκουσα να ακουμπά τα 0,28 cd. Τα προστατευτικά πλαστικά που διατρέχουν περιμετρικά το αμάξωμα υπερασπίζονται περίτρανα το όνομα «Οffroader» που του έχει δώσει η Mercedes, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Premium όπως η Mercedes ξέρει

Η καμπίνα της GLA 4MATIC δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι έχει βγει από μια κορυφαία premium γραμμή παραγωγής και μπορεί με περηφάνια να φέρει το σήμα της Mercedes. Τα υλικά κατασκευής είναι εξαιρετικά, με το φινίρισμα να είναι εντυπωσιακό και τη συναρμογή κάτι παραπάνω από άψογη, ενώ ο κρυφός φωτισμός προσθέτει extra βαθμούς πολυτέλειας. Στο ταμπλό δεσπόζουν οι 2 οθόνες του συστήματος MBUX, το οποίο πραγματικά έχει απογειώσει τις ικανότητες, τόσο στη διαχείριση των λειτουργιών αλλά και στην παραμετροποίηση του αυτοκινήτου. Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη που μαθαίνει τις ανάγκες του οδηγού, κάνοντας την καθημερινότητα του πιο εύκολη. Το μενού είναι σχετικά καλά δομημένο, εύκολο στη διαχείριση και δέχεται φωνητικές εντολές με την εντολή «Hey Mercedes». Η πρακτικότητα είναι σε υψηλό επίπεδο, με πολλές μικροθήκες και χώρους για αντικείμενα να υπάρχουν «διασκορπισμένα» σε όλο το εσωτερικό. Σε κορυφαία στάνταρ κινείται κι η ευρυχωρία του μοντέλου και χάρη στο φαρδύ και πλατύ πίσω κάθισμα μπορούν να κάτσουν άνετα 3 υψηλόσωμοι επιβάτες, έχοντας αρκετό χώρο για τα γόνατα κι εντυπωσιακό αέρα, ένα από τους μεγαλύτερους  στην κατηγορία, για το κεφάλι. Όσο αφορά τα διαθέσιμα λίτρα του χώρου αποσκευών, αυτά φτάνουν τα 435, με το σχήμα του πορτμπαγκάζ να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε