Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετά τις «τηλεοράσεις» θα βάλουν και «καναπέδες»?

18/12/2019

Οι οθόνες στο αυτοκίνητο, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Σχεδόν κάθε έκδοση μοντέλου πλέον, είναι εφοδιασμένη με μια ή και δυο από αυτές, και πολλές φορές είναι υπερβολικά μεγάλες...

Οι οθόνες στο αυτοκίνητο, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Σχεδόν κάθε έκδοση μοντέλου πλέον, είναι εφοδιασμένο με μια ή και δυο από αυτές, και πολλές φορές είναι υπερβολικά μεγάλες...
 
Οι εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κοντράρονται για το ποια θα προσφέρει περισσότερες ανέσεις στους πελάτες, με ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι η οθόνη ή οι οθόνες που βρίσκονται στο εσωτερικό. Πλέον τα πάντα τα ελέγχουμε μέσω αυτών, και μας «χαλάει» το γεγονός ότι μπορεί να δοκιμάσουμε ένα αυτοκίνητο που δεν θα είναι εξοπλισμένο με μια από αυτές. Ένα κατασκοπευτικό βίντεο έρχεται για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη της προσδοκίας, κυρίως λόγω του εσωτερικού της επερχόμενης Mercedes. Όπως φαίνεται και στο κατασκοπευτικό βίντεο που διέρρευσε, η Mercedes μέσω της επόμενης S-Class έχει πάρει απόφαση να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Αντί για δύο οθόνες που συνδέονται, όπως συμβαίνει στην τρέχουσα S-Class, οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν εγκαταστήσει μια μεγάλη οθόνη πίσω από το τιμόνι. Ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι η μοναδική στη καμπίνα του μοντέλου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία δεύτερη μεγαλύτερη οθόνη θα τοποθετηθεί στην κεντρική κονσόλα.



Μήπως έχουμε ξεφύγει λιγάκι με το συγκεκριμένο αξεσουάρ? Συμφωνούμε απόλυτα πως η εξέλιξη των αυτοκινήτων είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να σταματήσει, τον δρόμο που έχει χαράξει. Όμως, μήπως υπερβάλουμε λιγάκι με το μέγεθος ή ακόμα και τις λειτουργίες τους? Πριν μερικά χρόνια, ένας καλός συντάκτης ειδικού τύπου, έπρεπε να έχει ένα καλό ζευγάρι χέρια και να κατανοεί την συμπεριφορά των αυτοκινήτων, για να κάνει καλά την δουλειά του.
Τώρα θα πρέπει να κάνουμε και ανάλυση χρήσης των infotainment του κάθε μοντέλου, που σίγουρα δεν είναι στα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία. Έχω ήδη ακούσει, υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, να τους απασχολεί το μέγεθος της οθόνης στην επιλογή τους.

Μήπως έχουμε χάσει την ουσία πια?


Δείτε το βίντεο
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις