Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Skoda Fabia: Κοιτά ψηλά, πιο ώριμη από ποτέ!
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Skoda Fabia: Κοιτά ψηλά, πιο ώριμη από ποτέ!

31/5/2022

Η νέα Skoda Fabia έχει αλλάξει τόσο ριζικά, σε βαθμό που οι άνθρωποι της εταιρίας την θεωρούν ένα τελείως «νέο» μοντέλο. Χώροι, τεχνολογία και πρακτικότητα κυριαρχούν στο δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης, με τις διαστάσεις του να θυμίζουν μικρομεσαίο.

Skoda Fabia: Ανανεωμένη, μεγαλύτερη και πιο πλούσια

Skoda Fabia ένα όνομα, μια ιστορία. To δεύτερο best seller μοντέλο της εταιρίας, το αυτοκίνητο που αγαπήθηκε για την πρακτικότητα και το value for money χαρακτήρα του ανανεώθηκε και μετά από πολύμηνη αναμονή, η 4η γενιά είναι πλέον διαθέσιμη στις εκθέσεις. Μια αναμονή που όχι μόνο άξιζε, αλλά όπως φάνηκε ήταν και λογική, αφού οι σχεδιαστές της Skoda είναι σαν να κατασκεύασαν από λευκό χαρτί όλο το αυτοκίνητο. Νέα σχεδίαση, νέο εσωτερικό, καινούργιες τεχνολογίες και μεγαλύτεροι χώροι είναι τα στοιχεία που βλέπει κάποιος με την πρώτη ματιά στο ανανεωμένο εκ βάθρων μοντέλο!
 

Εξωτερικό που δεν θυμίζει σε τίποτα τους προκατόχους της, πιο κομψή και πιο μοντέρνα!

Η ολική αναβάθμιση της νέας Skoda Fabia ξεκίνησε από τη βάση, με την πλατφόρμα που επιλέχτηκε για να «πατήσει» πάνω να είναι η MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen. Η κίνηση αυτή της έδωσε την δυνατότητα να μεγαλώσει σε διαστάσεις, χωρίς όμως να αυξήσει ουσιαστικά το βάρος της. Το μήκος της πλέον φτάνει τα 4,1 μέτρα, το πλάτος της τα 1,78 μέτρα και το ύψος της τα 1,45 εκ, ενώ το μεταξόνιο της τα 2,55 μέτρα, όντας μακρύτερο ακόμα κι από το μεταξόνιο της Skoda Octavia πρώτης γενιάς. Τα νούμερα αυτά την ανεβάζουν στην κορυφή της λίστας στο τομέα τους μεγέθους, με το μοντέλο να είναι το μεγαλύτερο μικρό της κατηγορίας. Στο αισθητικό κομμάτι, έχει ξεφύγει από το τετραγωνισμένο σχήμα που μας είχε συνηθίσει και πλέον διακατέχεται από ρευστές γραμμές και κομψές επιφάνειες, που δίνουν την απαραίτητη ένταση , αλλά και φρεσκάδα στο αμάξωμα.



Η εμπρός εξάγωνη μάσκα με τις ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED (προαιρετικά full LED με προσαρμοζόμενες λειτουργίες φωτισμού) κι ο προφυλακτήρας με το «πονηρό» χαμόγελο δημιουργούν ένα σπορτιφ χαρακτήρα, που υποστηρίζεται από το δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου, που διακατέχεται από τονισμένες αισθητικές λεπτομέρειες.



Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα διαιρούμενα LED φώτα και το μεγάλο λογότυπο του μοντέλου που βρίσκεται στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκίνητου, εκτός από μια νεανική εικόνα, προσφέρει κι ένα εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή που αγγίζει τα 0,28 Cd που είναι ο μικρότερος στην κατηγορία.



Από εκεί και πέρα, η Skoda Fabia διατίθεται σε 9 διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων μεταλλικών βαφών Phoenix Orange (ίσως το πιο ιδιάζον χρώμα) και Graphite Grey, υπάρχει η δυνατότητα διχρωμίας, ενώ  μεγάλη είναι κι η ποικιλία στις ζάντες με τις διαστάσεις να κυμαίνονται από 14 έως 18 ίντσες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε