Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέα στοιχεία για το Peugeot 308 του 2021!

6/11/2020

Το νέο Peugeot 308 που θα παρουσιαστεί το 2021 θα είναι πιο κομψό και δυναμικό, θα έχει στοιχεία των μοντέρνων Peugeot ενώ ενδέχεται να έρθει και ως τετρακίνητο με 300 άλογα.

Το πρωτότυπο του νέου Peugeot 308 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 εμφανίστηκε ξανά με ανανεωμένο καμουφλάζ, το οποίο πλέον είναι απλό μαύρο ματ χωρίς σχέδια, κάτι που μας κάνει να παρατηρήσουμε καλύτερα τα στοιχεία που θα διαθέτει εξωτερικά το νέο μοντέλο.

Το αυτοκίνητο που δοκιμάζεται και βλέπουμε στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι έτοιμο για παραγωγή, τουλάχιστον όσον αφορά το αμάξωμά του, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ασημί χρώματος. Το νέο, ελαφρύτερο καμουφλάζ, επιτρέπει να φανούν ορισμένες λεπτομέρειες  που πριν ήταν κρυμμένες.

Για παράδειγμα, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει έντονες νευρώσεις και εξέχει στο κέντρο, στο σημείο που φιλοξενεί τη νέα, μεγαλύτερη γρίλια του επερχόμενου 308. Η γρίλια ενώνεται οπτικά με χιαστί σχήμα με τον κάτω αεραγωγό του προφυλακτήρα, στοιχείο που δίνει sport εμφάνιση στο νέο μοντέλο.



Ο προφυλακτήρας στις άκρες του έχει κοίλες εσοχές, στις οποίες βρίσκονται τα κάθετα LED φώτα ημέρας, σήμα κατατεθέν πλέον των νέων Peugeot. Τα DRL φώτα τονίζονται ακόμα περισσότερο χάρη στον σχεδιασμό του προφυλακτήρα, αφού εξέχουν, όπως εξέχουν και οι κυνόδοντες του λιονταριού, ενώ τα κύρια φανάρια είναι πιο στενά σε σχέση με το υπάρχον 308 και έχουν τις γνωστές «νυχιές» των μοντέρνων μοντέλων της γαλλικής εταιρείας.
 
Η μαύρη ματ μεμβράνη που καλύπτει το αυτοκίνητο αποκαλύπτει το σχήμα των φτερών, τα οποία, ειδικά τα πίσω, είναι πλέον πιο τονισμένα. Το πίσω μέρος έχει μια έντονη ακμή που ξεκινάει από το τελείωμα των φτερών και συνεχίζεται και στην 5η πόρτα. Η ακμή αυτή έρχεται χιαστί με τα πίσω φώτα, τα οποία έχουν καθοδική προς το κέντρο πορεία και είναι μακρόστενα, τεχνολογίας LED.



Ο χώρος της πινακίδας έχει μετατοπιστεί στον  προφυλακτήρα, χαρίζοντας έτσι πιο καθαρές γραμμές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες προσδίδουν μια ιδιαίτερα κομψή και δυναμική εμφάνιση στο νέο Peugeot 308, εικόνα η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο και από τη νέα πίσω αεροτομή.
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 και θα είναι συμβατό με διάφορους συνδυασμούς μηχανικών μερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μοντέλο αναμένεται να διατεθεί με βενζινοκινητήρες, υβριδικούς diesel καθώς και με 2 επιλογές plug-in hybrid.

Ίσως η οικονομικότερη plug-in υβριδική έκδοση να διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η δεύτερη, πιο premium επιλογή ίσως έχει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα για να κινεί τους πίσω τροχούς, κάνοντας έτσι το 308 τετρακίνητο.
Η κορυφαία έκδοση ενδέχεται να είναι υβριδική και τετρακίνητη με 300 ίππους και να ανήκει στην οικογένεια των PSE μοντέλων (Peugeot Sport Engineered), όπως και το νέο Peugeot 508 PSE.

Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου στο πρώτο μισό του 2021.
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις