2 φωτογραφίες »

Νέο Civic Type-R: Οι πρώτες εικόνες

4/10/2021

Οι απανταχού fans της αυτοκίνησης, περιμένουν πώς και πώς την έκδοση Type-R του νέου Honda Civic. Με ηπιότερο, αλλά παρόλα αυτά επιθετικό σχεδιασμό η σκληροπυρηνική έκδοση θα διαθέτει περίπου 340 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς πιθανώς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Με τη Honda να έχει αποκαλύψει εδώ και λίγους μήνες την νέα γενιά του Civic, οι πυρετώδεις προετοιμασίες της σκληροπυρηνικής έκδοσης Type-R που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή μέσα στο 2022 έχουν ήδη ξεκινήσει.


Διαφορετική η φιλοσοφία της αεροτομής και μεγαλύτερη κεντρική απόληξη στις εξατμίσεις

Διαφορετική η φιλοσοφία της αεροτομής και μεγαλύτερη κεντρική απόληξη στις εξατμίσεις

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Οι δοκιμές εξέλιξης γνωρίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν μετά τις εξαντλητικές δοκιμές που θα κάνει το νέο Honda Civic Type R στην διάσημη πίστα του Nurburgring, όμως πριν από αυτό επίσημες φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου μοντέλου ήρθαν στη δημοσιότητα. Παρά το βαρύ καμουφλάζ βλέπουμε ότι το εκρηκτικό μοντέλο, φοράει κόκκινες δαγκάνες Brembo και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, ενώ μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι αεραγωγοί και τα πλαστικά στο πίσω μέρος του θα είναι λιγότερα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Νέο σχήμα θα έχει επίσης η αεροτομή και η μεσαία απόληξη της εξάτμισης θα είναι πιο μεγάλη.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο σχεδιασμός του νέου Civic έχει πιο συντηρητικές γραμμές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και από ότι φαίνεται και το νέο Civic Type R θα ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα επιθετικά στοιχεία θα λείπουν. Η επάνω γρίλια φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη και με ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με αυτή της απλής έκδοσης, ενώ ο πρόβολος του αυτοκινήτου θα συνεχίσει να είναι δυναμικός χάρη σε έναν μεγαλύτερο αεραγωγό χαμηλά και δύο αεραγωγούς στο πλάι.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο του νέου Honda Civic Type R, πληροφορίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, όμως οι πρώτες διαρροές κάνουν λόγο για τον γνωστό δίλιτρο turbo κινητήρα με ισχύ κοντά στα 340 άλογα. Η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς ενώ το πιο πιθανό σενάριο θέλει την ενσωμάτωση ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »