Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέο Kia Sportage: Διαφορετικό για την Ευρωπαϊκή αγορά

Διαβάστηκε από 8171 αναγνώστες - 1/9/2021

Η Κia αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο πέμπτης γενιάς Sportage με υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις και το θέτει ευθέως σαν αντίπαλο στην κατηγορία που παίζει το Hyundai Tucson και το Nissan Qashqai. Είναι η πρώτη φορά που η Κia κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, με το νέο Kia Sportage να είναι κατά 145 χιλιοστά μικρότερο από αυτό που θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο.

Η κατασκευή του νέου μοντέλου έχει βασιστεί σε τρεις βασικούς πυλώνες με τον πρώτο να είναι το καινοτόμο design, τον δεύτερο την προηγμένη τεχνολογία ενώ ο τρίτος πυλώνας στοχεύει στην οδηγική απόλαυση. Σαν αποτέλεσμα του περιορισμένου μήκους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν κάποιες μικρές στιλιστικές διαφοροποιήσεις για το ευρωπαϊκό μοντέλο, οι οποίες επικεντρώνονται στις πίσω κολώνες, όπου και το νέο Kia Sportage δεν έχει το πίσω μικρό παράθυρο που έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα εκτός Ευρώπης.


Tο νέο Kia Sportage δεν έχει το πίσω μικρό παράθυρο που έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα εκτός Ευρώπης

Tο νέο Kia Sportage δεν έχει το πίσω μικρό παράθυρο που έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα εκτός Ευρώπης

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Με μήκος 4,51 μέτρα το νέο Sportage είναι 3 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του βελτιώνοντας, και τους χωρούς εσωτερικά ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται και περισσότερος χώρος ώστε να στεγαστεί η μπαταρία της plug-in υβριδικής έκδοσης. Το μέγεθος του χώρου αποσκευών αναμένεται όμως να είναι παραπάνω από 500 lt σε όλες τις εκδόσεις

Το μέγεθος του χώρου αποσκευών αναμένεται όμως να είναι παραπάνω από 500 lt σε όλες τις εκδόσεις

Το μέγεθος του χώρου αποσκευών αναμένεται όμως να είναι παραπάνω από 500 lt σε όλες τις εκδόσεις


Το νέο Kia Sportage εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ακόμα ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 13.8 kWh, αποδίδοντας έτσι συνδυασμένη ισχύ 261 ίππων. Θα διατίθεται επίσης μία ακόμα έκδοση με μικρότερη μπαταρία, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να είναι χαμηλότερη και να βρίσκεται στους 227 ίππους, ενώ στο πλάνο υπάρχουν και εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρες αποδόσης 113 και 134 ίππων με χειροκίνητο η αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο οθόνες 12,3 ιντσών, όπως επίσης και η multi-mode οθόνη της Kia

Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο οθόνες 12,3 ιντσών, όπως επίσης και η multi-mode οθόνη της Kia


Στο εσωτερικό της GT line έκδοσης που φαίνεται στις φωτογραφίες, βλέπουμε δύο οθόνες 12,3 ιντσών, όπως επίσης και την multi-mode οθόνη της Kia τοποθετημένη ακριβώς κάτω από την κεντρική οθόνη με κλίση ελαφρώς προς τη μεριά του οδηγού. Η τελευταία οθόνη έχει δύο στρογγυλά χειριστήρια, των οποίων η λειτουργία μπορεί να είναι είτε ο χειρισμός του κλιματισμού, είτε η επιλογή χειρισμού ψηφιακών μέσων, αναλόγως με το τι θα επιλέξουμε από την κεντρική οθόνη αφής. Επίσης ανάλογα με την έκδοση που θα επιλεχθεί, το όχημα μπορεί να έχει led Matrix φωτιστικά σώματα, κάμερα 360 μοιρών και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος. 

Το νέο Κia Sportage θα αρχίσει να διατίθεται προς πώληση στην ευρωπαική αγορά στα τέλη του έτους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε