Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Mazda2: Ένα Yaris με σήματα Mazda
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Mazda2: Ένα Yaris με σήματα Mazda

6/12/2021

H Μazda ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στην Ευρώπη, το Yaris που θα φέρει τα δικά της σήματα ως το νέο Mazda2, αλλά θα είναι διαθέσιμη μόνο η υβριδική έκδοση των 116 ίππων.

Η Mazda προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του νέου της υβριδικού μικρού το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές.  Το μοντέλο που παρουσιάστηκε δεν πρόκειται για μια νέα γενιά του γνωστού Mazda2, αλλά για το δημοφιλές Toyota Υaris που φέρει τα σήματα της Mazda.

Συνεργασία της Mazda με την Toyota

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι απόρροια της συνεργασίας των δύο Ιαπώνων κολοσσών σε μια σειρά από τομείς και δίνει πλέον την δυνατότητα στην Mazda να πλαισιώσει την γκάμα της με ένα υβριδικό μοντέλο. Παράλληλα, το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει το λανσάρισμα των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων που ετοιμάζει εδώ και καιρό.

Ίδιο αυτοκίνητο αλλά μόνο υβριδικό 

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Mazda2 είναι παρόμοιο με το Yaris, αφού διατηρεί τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις, τον ίδιο χώρο αποσκευών των 286 λίτρων, αλλά σε αντίθεση με το μικρό της Toyota, θα είναι διαθέσιμο μόνο με την υβριδική έκδοση. Να θυμίσουμε πως αυτή φέρει ως βάση τον 1.500άρη κινητήρα με τα 116  άλογα, με το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα και έχοντας μέγιστη τελική ταχύτητα τα 175 χλμ./ώρα.

Σε όλη την ευρώπη από την άνοιξη του 2022 

Η ιαπωνική μάρκα δηλώνει πως το νέο μικρό της θα προσφέρετε σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να ξεκαθαρίζεται εάν το τωρινό θα συνεχίσει την εμπορική του πορεία ή θα αντικατασταθεί. Το ντεμπούτο του «νέου» Mazda2 θα γίνει την άνοιξη του 2022, ενώ τις τιμές θα τις γνωρίσουμε λίγο πιο πριν.

Για όσους ξέρουν...

Η συνεργασία των δύο εταιριών δεν γίνεται για πρώτη φορά. Στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, με το Τοyota Yaris που προσφερόταν στις ΗΠΑ να ήταν ένα Mazda2 με τα εμβλήματα της Toyota.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


To best-seller Yaris έγινε Mazda!
Ίδια εμφάνιση και χαρακτηριστικά.

Θα διατίθεται μόνο σε υβριδική έκδοση με τον 1.500άρη των 116 ίππων.
Από την άνοιξη του 2022 στις ευρωπαϊκές αγορές.
Αφού είναι ίδιο αυτοκίνητο, εσύ ποιο θα επέλεγες και γιατί; Μήπως τελικά το όνομα της εταιρίας παίζει σημαντικό ρόλο
;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε