Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Nέο Toyota Aygo X: Οι τιμές του στην Ελλάδα
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέο Toyota Aygo X: Οι τιμές του στην Ελλάδα

12/1/2022

H αντιπροσωπεία της Toyota στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως το νέο Aygo X θα προσφέρεται σε 7 εκδόσεις εξοπλισμού με τις τιμές εκκίνησης από τις 13.920 ευρώ. Το μικρό SUV θα προσφέρεται μόνο με τον 1.000άρη των 72 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

H νέα 3η γενιά του Toyota Aygo είναι εδώ, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των μίνι μοντέλων. Το Αygo X, όπως ονομάζεται πλέον, απέκτησε «περιπετειώδη» χαρακτήρα και crossover εμφάνιση, έχοντας μεγαλύτερο μέγεθος, διατηρώντας την ίδια εγγυημένη συνταγή κάτω από το καπό. 

Μεγαλύτερο σε μέγεθος από το προηγούμενο Aygo 

Το μίνι crossover έχει μήκος που φτάνει τα 3.700 χλστ., μεγαλύτερο κατά 23,5 πόντους από το προηγούμενο Aygo. Επιπλέον, μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο του νέου Aygo X κατά 9 εκατοστά, αγγίζοντας τα 2.430 χλστ., ενώ το πλάτος είναι 1.740 χλστ. (+125 χλστ.), το ύψος 1.510 χλστ. (+50 χλστ.) και το βάρος του αγγίζει τα 940 κιλά. Εκτός των εξωτερικών διαστάσεων, διαφορές υπάρχουν και στην εμφάνιση. Η εμπρός όψη χαρακτηρίζεται από την ενιαία κλειστή μάσκα με την χαμηλά τοποθετημένη γρίλια. Το μάτι πέφτει επίσης στους νέους LED προβολείς σχήματος μπούμεραγνκ και τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους, που δίνουν μία πιο δυναμική εμφάνιση στο Aygo X σε σύγκριση με αυτή του μοντέλου της 2ης γενιάς. 

Πιο ευρύχωρο με πορτ-μπαγκάζ 231 λίτρων 

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του Aygo Χ αύξησαν και την ευρυχωρία της καμπίνας, αφού πλέον οι διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και μπαγκάζια είναι μεγαλύτεροι. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν μεγαλύτερο κενό μεταξύ τους 20 χλστ., αυξάνοντας το χώρο για τους ώμους κατά 45 χλστ. ενώ ο οδηγός κάθεται 5,5 πόντους ψηλότερα, με την Toyota να υπόσχεται καλύτερη περιφερειακή ορατότητα. Για την τελευταία οφείλεται και η κεκλιμένη κατά 10% περισσότερο μπροστινή κολόνα, καθώς επίσης και η αύξηση της απόστασης του Aygo X από το έδαφος κατά 11 χλστ. (131 χλστ. πλέον). Σχετικά με το διαμέρισμα του χώρου αποσκευών, αυτό έχει αυξηθεί σε μήκος κατά 125 χλστ. και χωρά πλέον 231 λίτρα, 60 λίτρα περισσότερα από πριν (έως 829 λτ. με ριγμένα καθίσματα). 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε