Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Nissan LEAF: Ειδική έκδοση για τα 10 χρόνια επιτυχίας

3/2/2021

Με περίπου 180.000 πωλήσεις στο «βιογραφικό» του, το Nissan LEAF συμπλήρωσε μία άκρως πετυχημένη 10ετία στην αγορά και οι Ιάπωνες το γιορτάζουμε με μία επετειακή έκδοση. Ας γνωρίσουμε το Nissan Leaf10!

Με αφορμή την ολοκλήρωση μίας 10ετίας από την επίσημη παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan LEAF, η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην αποκάλυψη μίας ειδικής έκδοσης με το όνομα «Leaf10». Το επετειακό μοντέλο θα διαφοροποιείται κυρίως εξωτερικά και θα προσφέρεται με πλούσιο εξοπλισμό.

Αναλυτικότερα, τα σημεία στα οποία θα διαφοροποιείται περισσότερο είναι τα καπάκια των καθρεπτών, οι άκρες της οροφής και η σκουρόχρωμη επιφάνεια στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Εκεί να υπάρχει ένα ξεχωριστό μοτίβο, που θα το κάνει το Leaf10 να διαφοροποιείται από τα «απλά» μοντέλα, ενώ όλα τα αντίτυπα θα προσφέρονται με ζάντες 17 ιντσών ώστε να αποκτήσουν πιο δυναμική εμφάνιση. Όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας, η επετειακή έκδοση φέρει «Blind Spot Intervention» και τη νέα έξυπνη πίσω κάμερα στον στάνταρ εξοπλισμό. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται το νέο σύστημα «Nissan Connect», αλλά και η δυνατότητα 4G συνδεσιμότητας για έως και επτά συσκευές.

Η Nissan γνωστοποίησε πως το Leaf10 θα κυκλοφορήσει εντός του τρέχοντος μήνα σε περιορισμένη παραγωγή, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε σε πόσα αντίτυπα θα το δούμε. «Το αμιγώς ηλεκτρικό μας μοντέλο έχει προσελκύσει περισσότερους από 180.000 οδηγούς σε όλη την Ευρώπη και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να ενθουσιάζει τους νέους πελάτες που μπαίνουν στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Helen Perry, Διευθύντρια Marketing Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων της Nissan Europe.



Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται ως προς την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και την αυτονομία που παρέχει η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Η βασική έκδοση εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 150 ίππους και 320 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 7,9 δευτερόλεπτα. Την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα αναλαμβάνει μία αποδοτική μπαταρία μεγέθους 40 kWh. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί λιγότερο από 7,5 ώρες σε γρήγορη οικιακή φόρτιση με Wallbox,  ενώ μέσω ταχυφορτιστή είναι εφικτή η φόρτιση από το 20 έως το 80% σε περίπου 60 λεπτά. Σε αυτή την έκδοση, η αυτονομία με πλήρως φορτισμένη μπαταρία αγγίζει τα 270 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP.

Οι απόλυτοι αριθμοί είναι ακόμα πιο εντυπωσιακοί στην έκδοση LEAF e+. Σε αυτή την περίπτωση, η ισχύς αυξάνεται στους 217 ίππους και η αυτονομία εκτοξεύεται στα 562 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση, λόγω της ύπαρξης μεγαλύτερης μπαταρίας χωρητικότητας 62 kWh. Όσον αφορά στη φόρτιση από το 20 έως το 80%, απαιτούνται περίπου 90 λεπτά.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις