Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Οι κινητήρες 1,5 TSI αποκτούν 190PS με λιγότερο από 1000 ευρώ!

18/1/2021

Η ABT βελτιώνει τους κινητήρες 1,5 TSI του VW Group και τους χαρίζει με μία κίνηση +40 άλογα και +40Nm ροπής, με τιμή Γερμανίας 999 ευρώ.

Ο κινητήρας TSI 1,5 λίτρων τοποθετείται σε αρκετά μοντέλα του Ομίλου VW, μεταξύ των οποίων τα VW Polo και Tiguan, το Audi A1, το Seat Tarraco και το Skoda Superb. Η ισχύς που αποδίδει είναι 150 άλογα, και η ροπή 250Nm.

Για όσους ακούγονται λίγα αυτά τα νούμερα, η ABT μπορεί να τα αυξήσει σε 190 PS και 290Nm, χάρη στη νέα μονάδα AEC (ABT Engine Control Power), η οποία πληροί προδιαγραφές IP67, που αφορά προστασία από το νερό και τη σκόνη, λόγω της μονωμένης κατασκευής της.



Για την προστασία των εσωτερικών μερών του κινητήρα από αυτή την κατά 40PS αύξηση της ιπποδύναμης, η πλήρης ισχύς απελευθερώνεται μόνο αφού αυτός ζεσταθεί. Εκτός αυτού, η εταιρεία δηλώνει πως παράλληλα με τις επιδόσεις βελτιώνεται και η οικονομία καυσίμου, αφού το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί πιο άνετα, ειδικά με μεγαλύτερες σχέσεις στο κιβώτιο, χάρη στην παραπάνω ροπή που ωθεί το όχημα.

Επίσης, η ABT αναφέρει πως το AEC είναι διαθέσιμο για 26 συνολικά μοντέλα του ομίλου VW που εξοπλίζονται με τον 1,5 TSI κινητήρα και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα, ακόμα και από ευχερείς ιδιοκτήτες. Η αρχική τιμή διάθεσής του είναι 999 ευρώ στη  Γερμανία. Η προσφορά αυτή θα ισχύει για τους πρώτους 6 μήνες του 2021, ενώ έπειτα το κόστος του θα αυξηθεί στα 1.249 ευρώ.



Ο γερμανικός οίκος βελτίωσης προσφέρει και άλλες αναβαθμίσεις για τα αυτοκίνητα του VW Group, όχι μόνο μηχανικές αλλά και εμφανισιακές, με μεγαλύτερους τροχούς και πρόσθετα αμαξώματος.
Τέλος, υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης και του εσωτερικού των οχημάτων, χάρη σε καλύμματα για τους διακόπτες με το λογότυπο ABT, νέους μοχλούς ταχυτήτων αλλά και φώτα εισόδου, τα οποία καλωσορίζουν τους επιβάτες κατά το άνοιγμα των θυρών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις