Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Περιορισμός ταχύτητας και οδήγησης από την Volvo στα νέα της μοντέλα.

26/3/2019

Τρεις νέες τεχνολογίες ανακοίνωσε η καινοτόμος Volvo, που αφορούν την ασφάλεια των οχημάτων της. Γνωρίστε σήμερα το σύστημα που ανιχνεύει τον μη ικανό οδηγό, το κλειδί που σου επιτρέπει να ορίσεις το όριο ταχύτητας του αυτοκινήτου σου και την ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, μία από τις επόμενες κινήσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Volvo τα επόμενα χρόνια, είναι να εξοπλίσει το εσωτερικό των μοντέλων της με κάμερες οι οποίες θα ανιχνεύουν αν ο οδηγός δεν βρίσκεται σε θέση για να οδηγήσει, όπως για παράδειγμα όταν είναι μεθυσμένος.


 
Συγκεκριμένες πληροφορίες για τον τρόπο που θα λειτουργεί το σύστημα δεν δόθηκαν, ωστόσο θεωρητικά, οι κάμερες θα εντοπίζουν τους οδηγούς που μπορεί να έχουν τα μάτια τους κλειστά ή να κατευθύνονται μακριά από το δρόμο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Μάλιστα η Volvo σχεδιάζει να εφαρμόσει τις κάμερες στα μοντέλα της επόμενης γενιάς χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SPA2, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Η δεύτερη καινοτομία έχει να κάνει με μία ψηφιακή βιβλιοθήκη που έχει ανοίξει η εταιρεία. Μέσω αυτής μοιράζεται τις πληροφορίες και τα αποτελέσματα όλων των ερευνών για τα συστήματα ασφαλείας που έχει ασχοληθεί μέσα στα τελευταία 60 χρόνια. Με την πρωτοβουλία που ονομάστηκε E.V.A., η Volvo γιορτάζει τα 60 χρόνια από την εφεύρεση της ζώνης ασφαλείας τριών σημείων.


 
Τέλος υπάρχει και το CareKey, που θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της Volvo από το 2020. Το νέο κλειδί επιτρέπει στους οδηγούς να θέτουν περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου τους πριν το δανείσουν σε άλλους! Αυτή η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της Volvo να περιορίσει την ανώτατη ταχύτητα όλων των αυτοκινήτων της στα 180 χλμ./ώρα, αρχίζοντας το 2020, με στόχο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις