Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fiat Tipo Cross Hybrid: Πάει παντού, καίει λίγο
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat Tipo Cross Hybrid: Πάει παντού, καίει λίγο

Διαβάστηκε από 24482 αναγνώστες - 8/4/2022

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, περιπετειώδες προφίλ, εξαιρετικούς χώρους και τον 1.500αρη υβριδικό κινητήρα των 130 ίππων, που καίει μόλις 5,2 λτ/100χλμ, το Fiat Tipo Cross Hybrid εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των μικρών crossover κι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει!

Fiat Tipo Cross Hybrid: Η πράσινη απάντηση της εταιρίας

Η νέα γενιά του Fiat Tipo παρουσιάστηκε το 2015, με άκρως μοντέρνα εμφάνιση και πλούσια τεχνολογικά στοιχεία. Το 2020, η Fiat αντιλαμβανόμενη την αυξανομένη ζήτηση της αγοράς για αυτοκίνητα με SUV στοιχεία προχωράει στην εξέλιξη του Tipo Cross, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα του ιταλικού μοντέλου με τα crossover χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα την δικαίωσε, με το Tipo Cross να δέχεται θερμής υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό! Βλέποντας αυτή την απήχηση κι όντας από τους πρωτεργάτες στην «πράσινη» κίνηση, η Fiat εφοδιάζει το περιπετειώδες μοντέλο με ένα νέο υβριδικό σύστημα 130 ίππων, δημιουργώντας ένα σύνολο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα SUV της κατηγορίας του.
 

Εξωτερικό: Η περιπέτεια στο αίμα του

Το Fiat Tipo Cross διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό και ταυτόχρονα ικανό να ξεφύγει από στενά ασφάλτινα όρια. Οι προφυλακτήρες είναι ειδικής σχεδίασης και φέρουν προστατευτικές ποδιές κι επιφάνειες, ώστε να αντέχουν στην σκληροτράχηλη μεταχείριση και στις πέτρες. Τα μαύρα περιμετρικά πλαστικά κι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος δίνουν την απαραίτητη περιπετειώδη εικόνα στο μοντέλο και ταυτόχρονα αποδεικνύονται άκρως χρήσιμα όταν το χώμα πάρει το μέρος της ασφάλτου. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι LED και ξεχωρίζουν τόσο για τη μοντέρνα σχεδίαση τους, όσο και για την αποτελεσματικότητα, ενώ τα πίσω, επίσης τύπου LED, αφήνουν το δικό τους σχεδιαστικό σημάδι.



Τα φώτα ομίχλης και οι μπάρες οροφής ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του μοντέλου, ενώ οι 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος με φινίρισμα αδαμαντοκοπής προσθέτουν την απαραίτητη «macho» πινελιά. Η μαύρη μάσκα αναδεικνύει το νέο λογότυπο της εταιρείας, με το φινίρισμα των λεπτομερειών στο αποκλειστικό χρώμα ματ ICE να αναδεικνύει το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.
 

Εσωτερικό: Με εξωτερικούς χώρους και high-tech στοιχεία

Εσωτερικό: Με εξωτερικούς χώρους και high-tech στοιχεία

Η καμπίνα του νέου Tipo Cross έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εργονομία και την πρακτικότητα, με τη μοντέρνα γραμμή του να δημιουργεί μια ευχάριστη εικόνα. Τα υλικά κατασκευής είναι πολύ καλά, με τη συναρμογή και το φινίρισμα να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Τα ημιμπάκετ καθίσματα έχουν τις χαρακτηριστικές γκρι λεπτομέρειες, που συναντάμε μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ είναι αρκετά άνετα και προσφέρουν καλή στήριξη. Το δερμάτινο τιμόνι με το χρωμιωμένο περίγραμμα είναι πολυλειτουργικό, φέρνοντας όλες τις λειτουργίες στα δάκτυλα του οδηγού, με το ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών να είναι ευδιάκριτος και να προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στην κεντρική κονσόλα συναντάμε μία έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών (προαιρετικά 10,25 ιντσών), η οποία υποστηρίζει το νέο σύστημα U-Connect και έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Apple CarPlay/Android Auto. Ταυτόχρονα εφοδιάζεται με σύστημα πλοήγησης, με το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα να της δίνει ένα ιδιαίτερο στιλ «δένοντας» την οπτικά με τον υπόλοιπο διάκοσμο. Η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας είναι ευκρινέστατη, με τις δυναμικές γραμμές πλέγματος να κάνουν το παρκάρισμα υπόθεση δύο κινήσεων, ενώ το keyless σύστημα κι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κάνουν την καθημερινότητα των επιβατών πιο εύκολη. Οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι αρκετές και βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις εκτοξεύοντας την πρακτικότητα του μοντέλου. Οι χώροι του Tipo Cross είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί, αφού μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μια πενταμελή οικογένεια, με τους πίσω να έχουν αρκετό αέρα σε γόνατα και κεφάλι, καθώς και πρόσβαση σε USB θύρα. Το ίδιο ευρύχωρο και το πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 440 λίτρα, από τους κορυφαίους στην κατηγορία, με το σχήμα του να είναι αξιοποιήσιμο 100%.
 

Κινητήρας: Καίει λιγότερο κι από diesel

Κινητήρας: Καίει λιγότερο κι από diesel

Το Fiat Tipo Cross Hybrid παίρνει κίνηση από ένα νέας γενιάς κινητήρα Firefly 1,5 λίτρων με mild hybrid σύστημα 48V που φέρει ηλεκτροκινητήρα 15kW. H συνολική απόδοση φτάνει τους 130 ίππους και τα 240Νm ροπής, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το υβριδικό σύνολο κινεί σβέλτα το μοντέλο, με το 0-100χλμ/ώρα να χρειάζεται 9,3δλ και η τελική να διαμορφώνεται στα 200χλμ/ώρα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του υβριδισμού φαίνεται στην οικονομία καυσίμου, όπου η μέση τιμή δεν ξεπερνάει τα 5,2λτ/100χλμ και προσφέρει αρκετά μικρότερη κατανάλωση εντός πόλης σε σχέση με ένα πετρελαιοκινητήρα.
 

Στον δρόμο: «Δίψα» για περιπέτεια

Στον δρόμο: «Δίψα» για περιπέτεια

Το Fiat Tipo Cross είναι το αυτοκίνητο που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες μια οικογένειας και ταυτόχρονα θα προσφέρει στιγμές απόδρασης λόγω της ιδιοσυγκρασίας του. Το «off-road» look δε εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς σκοπούς, αλλά στην πράξη δίνει έναν «αέρα» στο Tipo Cross να κινηθεί και εκτός δρόμου. Η ανάρτηση είναι υπέρμαχος της άνεσης και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην απορρόφηση των κραδασμών, με τις κλίσεις που εμφανίζονται να είναι εντός λογικών πλαισίων για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Εντυπωσιακή είναι κι η σουίτα ασφαλείας κι υποβοήθησης ΑDAS, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων, ένδειξη επιτρεπόμενου ορίου, προειδοποίηση κόπωσης του οδηγού, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, εμπρός αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, active grill shutter (βελτιώνει την αεροδυναμική για μείωση του θορύβου), προσαρμοζόμενη λειτουργία φώτων πορείας και προειδοποίηση τυφλού σημείου.

Το νέο Fiat Tipo Cross Hybrid έρχεται με μόνο σκοπό να ξεχωρίσει και να κερδίσει ένα κομμάτι της αγοράς στην κατηγορία των SUV. Ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας, η μικρή του κατανάλωση κι οι καλοί του χώροι είναι σύμμαχοι του, που σε συνδυασμό με την λογική τιμή του για την τεχνολογία που διαθέτει, γίνεται μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Η τιμή του νέου Fiat Tipo Cross Hybrid ξεκινά από τα 26.677 ευρώ στη βασική έκδοση, ενώ οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 118γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε