Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

«Πατάει» στην Ευρώπη το νέο Renault Arkana

8/3/2021

Το νέο Renault Arkana έρχεται την Ευρώπη αυτό το μήνα. Το εντυπωσιακό coupe-SUV θα διαθέτει υβριδικούς κινητήρες έως 158 PS, πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό, ενώ θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Renault Clio. Στην E-Tech έκδοση, θα μπορεί να διανύει αμιγώς ηλεκτρικά έως και το 80% των αστικών μετακινήσεων.

Η Renault θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου Arkana στην Ευρώπη, και μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες του μοντέλου. Το αυτοκίνητο, που μοιράζεται την CMF-B πλατφόρμα μαζί με τα Clio και Captur, θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικά μηχανικά σύνολα.

Η έκδοση E-Tech διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 1600 κυβικών και 91 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με 2 ηλεκτρικά μοτέρ. Το πρώτο, που ονομάζεται «e-engine», αποδίδει 48 άλογα, ενώ το δεύτερο, που είναι η γεννήτρια-μίζα, έχει ισχύ 20 PS. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου είναι 140 PS, ενώ το SUV θα μπορεί να διανύει έως και το 80% των αστικών μετακινήσεων αμιγώς ηλεκτρικά.



Παράλληλα, θα δούμε άλλες 2 υβριδικές εκδόσεις του Arkana, οι οποίες θα χρησιμοποιούν ως βάση έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι EDC διπλού συμπλέκτη. Η βασική εκδοχή θα έχει απόδοση 138 PS, ενώ η κορυφαία 158 ίππους, και θα διατεθεί στην αγορά από τον Οκτώβριο.

Όντας crossover, το Renault Arkana συνδυάζει τον δυναμισμό των coupe και την ευελιξία των SUV. Εξωτερικά, διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στην οικογένεια των υπόλοιπων μοντέλων με σήμα τον ρόμβο, και ο εμπρόσθιος πρόβολος ξεχωρίζει από τα φωτιστικά σώματα, τα οποία αποτελούν οπτική συνέχεια της κεντρικής γρίλιας και έχουν ενσωματωμένα τα LED φώτα ημέρας σε μοτίβο «C».

Ίδιας τεχνολογίας είναι και τα πίσω φανάρια, τα οποία προεκτείνονται στην πόρτα του χώρου αποσκευών, όπου συναντούν το λογότυπο της Renault. Ο προφυλακτήρας έχει sport στοιχεία και το τελείωμά του φιλοξενεί τις τονισμένες απολήξεις της εξάτμισης, τραπεζοειδούς σχήματος, μία σε κάθε πλευρά.



Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Renault Arkana παντρεύει την πολυτέλεια με το sport χαρακτήρα. Τόσο στις ραφές όσο και στις επενδύσεις υπάρχουν κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ το ψηφιακό στοιχείο τονίζεται με την μεγάλη κάθετη οθόνη του infotainment, καθώς και τον πίνακα οργάνων, ο οποίος, ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού, θα διατίθεται σε 3 διαστάσεις: Η μικρή θα είναι 4,2 ιντσών, η μεσαία 7 και η μεγάλη 10 ιντσών.

Οι παραγγελίες του νέου Renault Arkana θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, και αναμένουμε να μάθουμε την τιμή πώλησης του μοντέλου στην χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις