Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Ποιο αυτοκίνητο επιλέγουν οι νέοι οδηγοί!

Ποιο αυτοκίνητο επιλέγουν οι νέοι οδηγοί!

Διαβάστηκε από 1312 αναγνώστες - 24/2/2022

Τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσιάζουν ποια μοντέλα ήταν τα πιο επιθυμητά κατά την διάρκεια του 2021, αλλά και για ποιες μάρκες ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να αποκτήσουν οι νέοι οδηγοί ως πρώτο τους αυτοκίνητο!

Έρευνα εξέτασε τις αναζητήσεις της Google

Το πρώτο αυτοκίνητο για έναν νέο οδηγό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για αυτόν, ενώ θα μείνει χαραγμένο βαθιά στις αναμνήσεις του, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους μας. Μία πρόσφατη έρευνα από την βρετανική εταιρεία QuoteZone.co.uk, με την παραπάνω πρόφαση δημοσίευσε ποια είναι τα δέκα πιο επιθυμητά μοντέλα για τους νέους οδηγούς του 2021, έπειτα από τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις για το πρώτο τους αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε και τις Top 5 εταιρείες. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μέτρησαν τις λέξεις κλειδιά για το πρώτο αυτοκίνητο

Η έρευνα κατατάσσει τον αριθμό των αναζητήσεων που έγιναν για το 2021 παγκοσμίως, μεταξύ των οδηγών που έχουν λάβει πρόσφατα άδεια. Η βρετανική εταιρεία σημειώνει πως η έρευνα διενεργήθηκε κάνοντας χρήση του διαδικτυακού εργαλείου ανάλυσης SEMrush, που χρησιμοποιείται συχνά για έρευνα λέξεων-κλειδιών και δεδομένα κατάταξης στο internet. Με τη βοήθειά του, κατάφερε να μετρήσει τις αναζητήσεις στο Google που περιείχαν τους όρους car model + first car (μοντέλο αυτοκινήτου και πρώτο αυτοκίνητο) και car brand + first car (μάρκα αυτοκινήτου και πρώτο αυτοκίνητο). 

Το Fiat 500 η πρώτη επιλογή για τους νέους οδηγούς

Με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στις 24 Ιανουαρίου του 2022, το Νο.1 των αναζητήσεων για το πιο επιθυμητό πρώτο αυτοκίνητο του 2021 κατέκτησε το Fiat 500. Η εταιρεία σημειώνει πως οι λέξεις-κλειδιά «Fiat 500 + first car» άγγιξαν συνολικά τις 7.920 παγκόσμιες αναζητήσεις τη χρονιά που μας πέρασε. Το βάθρο συμπληρώνει τη δεύτερη θέση το Renault Clio, το οποίο συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 7.200 αναζητήσεις παγκοσμίως ως πρώτο αυτοκίνητο. Τρίτο ακολουθεί το Ford Fiesta που κατέγραψε 4.560 παγκόσμιες αναζητήσεις. Το Top 5 συμπληρώνουν τα SEAT Ibiza και Toyota Yaris που ισοβαθμούν στην 4η θέση με 2.160 αναζητήσεις, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το Opel Corsa με 1.920 αναζητήσεις. Τις υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνουν τα Dacia Sandero (1.680 αναζητήσεις), Skoda Fabia (1.560 αναζητήσεις), Toyota Aygo ( 1.440 αναζητήσεις), Volkswagen Golf (1.320 αναζητήσεις) και Citroen C1 (1.080 αναζητήσεις). 

Ακολουθούν οι πιο επιθυμητές μάρκες για πρώτο αυτοκίνητο

Τώρα σε ότι αφορά τις πιο επιθυμητές μάρκες ως πρώτο αυτοκίνητο, την πρώτη θέση κατέχουν με ισοβαθμία η Hyundai μαζί με τη Citroen με 19.200 αναζητήσεις. Στις 12.000 αναζητήσεις βρίσκεται η Volkswagen και τη θέση στη λίστα, ενώ αναδείχτηκε η Opel με 11.400 αναζητήσεις. Στο Top 5 βρίσκονται η Skoda με 8.280 αναζητήσεις και Peugeot με 5.520 αναζητήσεις.      

 

Οι νέοι οδηγοί επιλέγουν τα 10 καλύτερα “πρώτα” τους αυτοκίνητα! 
Έρευνα εξέτασε τις αναζητήσεις νέων οδηγών στη Google παγκοσμίως. 
Νο.1 το Fiat 500 για το 2021. 
Αντίστοιχα στις μάρκες πρώτες με ισοβαθμία Hyundai και Citroen. 
Εσύ ποιο θα επέλεγες για πρώτο αυτοκίνητο σήμερα; Ποια ήταν η πρώτη σου “αγάπη”; 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε