Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η εταιρεία του Vertical Aerospace έχει προσλάβει 28 βετεράνους μηχανικούς αεροναυπηγικής και αεροδυναμικής.

Πότε θα έχουμε ιπτάμενα ταξί;

13/9/2018

Mέσα στα επόμενα 4 χρόνια, ένας πρώην ιδιοκτήτης ομάδας της F1 πιστεύει πως θα έχει έτοιμα τα πρώτα ιπτάμενα ταξί. Δείτε όλες τις πληροφορίες.

O αγώνας για το ποιος θα γίνει ο πρώτος που θα κατασκευάσει τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται κάθετα έχει ξεκινήσει και ήδη ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θέλουν να το πετύχουν είτε ο Stephen Fitzpatrick, πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης της ομάδας Manor που είχε συμμετάσχει κάποτε στην F1.

Δείτε περισσότερα στο www.autoagora.gr

Στόχος του είναι να εφαρμόσει όσα έμαθε στην F1 για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα eVTOL που θα λειτουργεί σαν ιπτάμενο ταξί μέσα στην πόλη για την τάχιστη μεταφορά επιβατών. Ο ίδιος δηλώνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ενώ σημείωσε πως είναι πεπεισμένος ότι όλα όσα έμαθε για την αεροδυναμική και την τεχνολογία κατά την θητεία του ως ιδιοκτήτης της Manor, τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο άτομο για να αναλάβει αυτό το εγχείρημα.

Η εταιρεία του Vertical Aerospace έχει προσλάβει 28 βετεράνους μηχανικούς αεροναυπηγικής και αεροδυναμικής από εταιρείες όπως η Airbus, η Boeing, η Rolls-Royce και η Martin Jetpack και κύριο μέλημα τους είναι να βρουν έναν τρόπο να λυθούν τα όσα ζητήματα ασφαλείας έχουν προκύψει. Τα μέχρι τώρα σχέδια αφορούν την κατασκευή αεροσκαφών που μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι 800 χλμ και αναμένονται να ακολουθήσουν οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ιδού η νέα Skoda Octavia

Ο Stephen Fitzpatrick είχε σημειώσει για το νέο του αυτό εγχείρημα: «Έχουμε επενδύσει σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αεροναυπηγικής αλλά τις εφαρμόζουμε σε πραγματικές συνθήκες και μόνο όταν αυτές είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μέσα στο πολύ άμεσο μέλλον».

Μέσα στο επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να έχουμε περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις