Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Opel Astra με 156 ίππους!
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Opel Astra με 156 ίππους!

Διαβάστηκε από 10645 αναγνώστες - 30/11/2022

Πρεμιέρα με 156 ίππους έκανε το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra, το οποίο θα προσφερθεί τόσο σε hatchback, όσο και σε wagon, όντας εξοπλισμένο με το ηλεκτρικό σύνολο του Peugeot E-308.

Το πρώτο Astra χωρίς κινητήρα καύσης

Η Opel συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Astra, το οποίο για πρώτη φορά θα πωληθεί στις αγορές χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

156 άλογα και 270 Nm ροπή

Το ηλεκτρικό Astra δανείζεται το κινητήριο σύνολο του ηλεκτρικού Peugeot E-308, ενώ θα κυκλοφορήσει επίσης σε στυλ αμαξώματος hatchback και wagon. Έτσι το ηλεκτρικό Astra θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Η ισχύς του θα ανέρχεται στα 156 άλογα και η ροπή του στα 270 Nm. Η τελική ταχύτητα και στο hatchback και wagon ηλεκτρικό Astra ορίζεται στα 170 χλμ./ώρα.

Αυτονομία 416 χιλιόμετρα

Το ηλεκτρικό Astra μπορεί να καλύψει 416 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση, αφού το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από την ίδια μπαταρία που βρίσκουμε και στο Peugeot E-308, δηλαδή μπαταρία 54 kWh με χρησιμοποιήσιμη χωρητικότητα 51 kWh. Απαιτεί περίπου μισή ώρα για να φορτίσει στο 80% όταν είναι συνδεδεμένη με φορτιστή DC 100 kW.

Πορτμπαγκάζ στα 516 λίτρα

Μιλώντας για την πρακτικότητα του χωρίς ρύπους Astra, το wagon μπορεί να φιλοξενήσει 516 λίτρα στο πορτμπαγκάζ, ενώ μόλις πέσουν τα καθίσματα ο χώρος αυξάνεται στα 1.553 λίτρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η χωρητικότητα είναι πιο μικρή σε σύγκριση με το Astra που εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο διαθέτει 608 λίτρα χώρο αποσκευών και 1.634 λίτρα με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.

Στις αγορές την άνοιξη

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την επόμενη άνοιξη.

Το πρώτο Astra χωρίς κινητήρα καύσης!
156 άλογα και 270 Nm ροπή από το κινητήριο σύνολο του Peugeot E-308.
Με μπαταρία 54 kWh και αυτονομία 416 χιλιόμετρα.
Πορτμπαγκάζ στα 516 λίτρα.
Στις αγορές την άνοιξη.
Θα έπαιρνες το ηλεκτρικό Astra ή θα επέλεγες κάποια άλλη έκδοση;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε