Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα με 560 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο για τη νέα BMW 3.0 CSL
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα με 560 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο για τη νέα BMW 3.0 CSL

24/11/2022

Τη 3.0 CSL αποκάλυψε η BMW, ένα μοντέλο που βασίζεται στην M4, διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο αμάξωμα εμπνευσμένο από το μοντέλο της δεκαετίας του '70, αλλά και τον ισχυρότερο εξακύλινδρο κινητήρα του τμήματος επιδόσεων Μ.

Το κύκνειο άσμα των εορτασμών για τα 50 χρόνια της BMW M

Η BMW Μ γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια παρουσίας της και ως αποκορύφωμα των εορτασμών ήρθε η νέα 3.0 CSL. Το μοντέλο αποτίει φόρο τιμής στην BMW Coupe Sport Lightweight της δεκαετίας του 1970 και μέσα σε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διατηρεί και αυτό της ελαφρύτερης BMW από οποιοδήποτε M4.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με δύο αεροτομές στο πίσω μέρος

Η νέα BMW 3.0 CSL σχεδιαστικά βασίζεται στην BMW 3.0 CSL Hommage Concept του 2015, διατηρώντας παράλληλα πολλά χαρακτηριστικά από την Μ4. Η  γνωστή μάσκα νεφρών είναι παρούσα με σατινέ φινίρισμα αλουμινίου που θα υπάρχει και στα πλαϊνά παράθυρα. Οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα είναι μία πρώτη αναφορά στο παρελθοντικό μοντέλο, ενώ διαδραματίζουν λειτουργικό ρόλο ψύχοντας τον κινητήρα και τα φρένα. Οι προβολείς προέρχονται από την M4 CSL και έρχονται με τις ίδιες κίτρινες πινελιές ως φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος και στη σύγχρονη M4 GT3. Τα φουσκωμένα φτερά και οι χρυσαφένιοι μονομπούλονοι τροχοί 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω ξεχωρίζουν όταν κοιτάς το προφίλ του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος είναι τοποθετημένη μία μεγάλη αεροτομή, που συνδυάζεται με μία ακόμα μικρότερη που έχει βάση στην οροφή. Η εν λόγω διάταξη θυμίζει αυτή της E9 3.0 CSL «Batmobile» και έρχεται ως μία ακόμα υπόκλιση του νέου πανίσχυρου μοντέλου στο παρελθόν της εταιρείας.

Με το πιο ισχυρό εξακύλινδρο μοτέρ της BMW M

Μιλώντας για την ισχύ, να πούμε πως κάτω από το καπό της 3.0 CSL βρίσκεται η πιο ισχυρή έκδοση του twin-turbo εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα 3.0 λίτρων των βαυαρών με ισχύ 560 ίππων και 550 Νm ροπή. Το μοντέλο εξοπλίζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και στέλνει την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε