Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Προ των πυλών το Renault Megane E-tech Electric

Διαβάστηκε από 6353 αναγνώστες - 7/5/2021

Το Renault Megane E-tech Electric θα παρουσιαστεί σύντομα, και η εταιρεία δείχνει λεπτομέρειες από την εμφάνιση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, στο εσωτερικό του οποίου κυριαρχεί το ψηφιακό στοιχείο και οι οθόνες.

Η Renault οδεύει προς την αποκάλυψη του νέου Megane E-tech Electric, του ηλεκτρικού crossover το οποίο θα ενσωματώσει το «μέλλον των συνδεδεμένων και πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων», όπως αναφέρει η γαλλική εταιρεία, που επιβεβαίωσε πως το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά του χρόνου, και θα διαθέτει τον καινούργιο Ρόμβο ως λογότυπο.

Παράλληλα, η Renault δημοσίευσε 4 teaser εικόνες από το όχημα, το οποίο είναι βασισμένο στο concept Megane eVision που παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο. Η εξωτερική φωτογραφία δείχνει το πίσω μέρος του crossover, στο οποίο δεσπόζουν τα στενά LED φώτα, που έχουν ένα λεπτεπίλεπτο φωτιζόμενο μοτίβο, διατρέχουν όλο το πλάτος του μοντέλου και καταλήγουν στο νέο έμβλημα της εταιρείας.



Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό του Megane E-tech Electric κυριαρχεί το τεχνολογικό στοιχείο, όπως αρμόζει στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στο τελείωμα του ψηφιακού πίνακα οργάνων βρίσκεται η οθόνη του infotainment, η οποία είναι κάθετη και προεκτείνεται προς την κεντρική κονσόλα, ενώ φαίνεται πως διαθέτει πλήκτρα αφής. Ακριβώς από κάτω της, συναντούμε φυσικούς διακόπτες, καθώς και χώρο για το κινητό τηλέφωνο του οδηγού, με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης.

Η κεντρική κονσόλα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους και 2 ποτηροθήκες. Μία ακόμα λεπτομέρεια που φαίνεται είναι οι χρυσαφί ραφές στον τεμπέλη και τα καθίσματα, οι οποίες δημιουργούν μία ευχάριστη αντίθεση με το σκούρο χρώμα των επενδύσεων και ταιριάζουν με την κίτρινη φωτιζόμενη ρίγα στο ταμπλό και τις πόρτες.



Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη του επερχόμενου Megane E-tech Electric, η Renault δεν έχει ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV, η οποία χρησιμοποιείται και από το Nissan Ariya. Το concept Megane eVision διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 218 ίππων και 300Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτούταν από μπαταρία 60kWh και επιτάχυνε το αυτοκίνητο στα 100km/h από στάση σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα. Ο CEO της γαλλικής εταιρείας, Luca de Meo, είχε αναφέρει παλαιότερα πως το concept θα είναι κατά 95% όμοιο με το Megane E-tech Electric παραγωγής, ενώ οι φωτογραφίες με το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του αυτοκινήτου δείχνουν πως αυτό διατηρεί τις αναλογίες του eVision.

Το νέο Renault Megane E-tech Electric είναι μέρος του σχεδίου «Nouvelle Vague» (Νέο Κύμα) της εταιρείας με σήμα το Ρόμβο, η οποία σκοπεύει να γίνει η «πιο πράσινη εταιρεία στην Ευρώπη», αφού μέχρι το 2030 τα 9 εκ των 10 οχημάτων της θα είναι εξηλεκτρισμένα, ενώ παράλληλα έχει ως στόχο να διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών σε νέα μοντέλα, επίσης μέχρι το 2030.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις