Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πώς σας φαίνεται το νέο Audi RS3;

24/6/2021

Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Audi RS3 sedan κυκλοφόρησαν και οι πρώτες εικόνες, οι οποίες είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.

«Υπεύθυνος» για τις αποκαλύψεις των φωτογραφιών είναι το forum Cochepias, το οποίο είδε πολύ γρήγορα το «λαβράκι» του να αναδημοσιεύεται σε όλο τον κόσμο. Όπως είναι λογικό, το hyper hatch είναι κάτι παραπάνω από επιθετικό, το οποίο εξάλλου και περιμέναμε καθώς το μοντέλο βασίζεται πάνω στο νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο RS3 LMS που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο. Η κατάμαυρη μάσκα Audi Singleframe μαγνητίζει κατευθείαν την ματιά του θεατή, με τους προβολείς LED και το φωτισμένο λογότυπο RS3 που την πλαισιώνουν να προσδίδουν έξτρα δυναμισμό στο καταπράσινο RS3. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πιο αεραγωγούς που είναι περισσότερο χαμηλωμένοι σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Μεγαλύτεροι είναι, από την άλλη πλευρά, και οι θόλοι των τροχών προκειμένου να μπορούν να «φιλοξενήσουν» 19άρες ζάντες ελαστικών. Σταθερές παραμένουν οι χαρακτηριστικές οβάλ σχήματος απολήξεις στις εξατμίσεις που έχουν τοποθετηθεί στον νέο πίσω προφυλακτήρα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες για το εσωτερικό του νέου μοντέλου, παρά μόνο ελάχιστες λεπτομέρειες για το ταμπλό και τον πίνακα οργάνων.


 
Θυμίζουμε πως το νέο Audi  RS3 sedan τροφοδοτείται από έναν 5κύλινδρο turbo κινητήρα των 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 400 PS και 500 Nm ροπής. Επιταχύνει στα 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ σε προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 290 χιλιομέτρων την ώρα. Στα highlights του μοντέλου, πάντως, είναι ο μηχανισμός «RS Torque Splitter», ένας κατανεμητής ροπής ο οποίος στέλνει διαφορετικό διάνυσμα σε κάθε τροχό προκειμένου να εξασφαλίζεται λιγότερη υποστροφή, καλύτερη σταθερότητα και μέγιστη ευελιξία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε