Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πώς σας φαίνεται το νέο Honda Civic Type R;

29/6/2021

Η 11η γενιά του Honda Civic παρουσιάστηκε προ λίγων ημερών και πλέον ήρθε η ώρα για την πρώτη επαφή μας με την high performance έκδοση, Type R.

Πρόκειται για την 9η έκδοση Honda Civic Type R η οποία και θα κάνει επίσημη πρεμιέρα μέσα στο 2022. Τις προηγούμενες εβδομάδες ένα καμουφλαρισμένο μοντέλο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Γερμανίας και μπορέσαμε να αντλήσουμε ορισμένα στοιχεία για την εξωτερική του εμφάνιση. Με έμπνευση το συγκεκριμένο scoop αλλά και με βάση όσες ανεπίσημες πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Kleber Silva, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό rendering για το νέο Type R.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Πρέπει να τονίσουμε πως το νέο FK9 θα διατεθεί αποκλειστικά σε 5θυρο hatchback αμάξωμα, την ώρα που το Civiv Si θα προσφερθεί μόνο ως sedan. Κοιτάζοντας, λοιπόν, το rendering δύο είναι τα στοιχεία που μαγνητίζουν και τα οποία «φωνάζουν» τον δυναμισμό και την επιθετικότητα του μοντέλου. Η τεράστια αεροτομή και η τριπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος είναι οι δύο σχεδιαστικές λεπτομέρειες στις οποίες έδωσε περισσότερο βάση ο Silva. Φυσικά, το μοντέλο παραγωγής θα απέχει σχεδιαστικά από το παραπάνω rendering, ωστόσο δίνεται μία πρώτη ιδέα για το πώς θα έμοιαζε οπτικά.
 
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ενός υβριδικού μηχανικού συστήματος μιας και το νέο Honda Civic Type R θα εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο κινητήρα της σειράς K με 2.0 με ισχύ γύρω στα 320 άλογα και ροπή στα 400 Nm, την ώρα που η ταχύτητα θα μεταδίδει αποκλειστικά μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε